Otravo

Otravo, Online Travel Organisation, biedt online vliegtickets, pakketreizen, huurauto’s en hotels wereldwijd. Otravo is het moederbedrijf van World Ticket Center (WTC.nl), Vliegtickets.nl, Schipholtickets.nl, Schipholtckets.com, Vakantiediscounter.nl en Vliegtickets.be. Phillippe de Knijff is de medeoprichter van Otravo en heeft er onder meer voor gezorgd dat het bedrijf in een korte tijd is uitgegroeid tot marktleider van de Benelux en Scandinavië op het gebied van de online verkoop van vliegtickets en pakketreizen.

Kantoren in Nederland, Zweden en Curaçao

Inmiddels werken er meer dan 250 mensen bij Otravo, verdeeld over de verschillende vestigingen in Amsterdam, Helsingborg (Zweden) en Curaçao. Otravo is opgedeeld is zes afdelingen. De grootste afdeling is de afdeling Customer Experience Centre, die gedeeltelijk in Amsterdam is gevestigd en gedeeltelijk op Curaçao. Op deze afdelingen houden ze zich bezig met het helpen en adviseren van klanten over vliegreizen, pakketreizen en andere vragen. De afdeling marketing houdt zich dagelijks bezig met de websitebezoekers en zorgen voor een fijne gebruikerservaring. Ook het bijhouden van alle social mediakanalen, e-mailmarketing en zoekmachineoptimalisatie horen daarbij. Daarnaast is deze afdeling verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatie-uitingen die de klanten bereiken. De afdeling ICT & Development zorgt ervoor dat de websites altijd goed, gebruiksvriendelijk en snel werken. Uiteraard is er ook een HRM-afdeling om de werknemers te ondersteunen en voor werving en selectie. Tevens is er een aparte afdeling samengesteld waar mensen aan de balie kunnen komen voor advies. In het centrum van Amsterdam is het reisbureau WTC.nl Travelshop gevestigd waar dagelijks klanten naar binnen stappen voor reisadvies.

Zakelijke en particuliere klanten

Niet alleen particulieren kunnen hun reis boeken bij een van de dochterondernemingen van Otravo, ook zakelijke klanten kunnen terecht bij Otravo. Klanten die vaak zakelijke reizen maken of bedrijven die internationaal opereren en hun werknemers regelmatig op zakenreis sturen, kunnen gebruik maken van de inkoopkracht van Otravo. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een zakelijke groepsreis, een complexe reis of specialistisch advies.

Ontstaan Otravo

Het begon begin jaren 2000 met het reisbureau World Ticket Center, gevestigd in het centrum van Amsterdam, dat werd overgenomen door Phillippe de Knijff en zijn zakenpartner. In die periode deed internet zijn intrede en Phillippe de Knijff zag kansen. Hij is met WTC.nl online gegaan en dat bleek een succes. Binnen een paar jaar maakte Phillippe de Knijff en zijn compagnon Otravo tot een succes in Nederland, België, Luxemburg, Zweden, Denemarken en Noorwegen. Dat geeft ze op dit moment een status als marktleider in de Benelux en Scandinavië. Dagelijks bezoeken meer dan 200.000 mensen de websites voor het boeken van vliegtickets, een pakketreis, een huurauto of een hotel.

Phillipe de Knijff

Phillippe de Knijff is op dit moment onderdeel van de Advisory Board. Vanuit deze hoedanigheid geeft hij Otravo strategisch advies en is het zijn doel om in de toekomst in de top drie van online ticketwebsites van Europa terecht te komen. Als ondernemer, maar ook als mede-eigenaar van Otravo heeft Phillippe de Knijff meerdere prijzen op zijn naam staan. Hij is meerdere keren genomineerd voor Entrepeneur of the Year en hij is met WTC.nl drie jaar achter elkaar genomineerd voor de FD Gazellen Awards. Daarnaast is de website WTC.nl zowel door de consument als door de vakjury (TravelUtion) uitgeroepen tot de beste reiswebsite van Nederland.