Well-Fair

Werken bij Well-FairWell-Fair is gespecialiseerd in op maat gemaakte comfortmeubelen die ervoor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. De producten zorgen voor meer comfort en gemak in de slaap, woon – en badkamer. In 2017 bestaat het bedrijf vijfentwintig jaar en zijn er tachtig mensen werkzaam verspreid over verschillende afdelingen, zoals productontwikkeling, sales, call, orderverwerking, productie, planning, marketing, financieel, levering en service. Alle afdelingen zijn gericht op het ontzorgen van de klant en op het zo goed mogelijk vervullen van de wensen van de klant.

Producten

Well-Fair biedt meubels voor in de slaapkamer, zoals hoog-laag boxsprings, verstelbare boxsprings, maatwerkmatrassen en matrastoppers. Om te comfortabel te zitten heeft Well-Fair verschillende fauteuils ontworpen die volledig worden aangepast aan het lichaam, die op maat worden gemaakt en fauteuils waarbij het voor iedereen makkelijk is om erin en eruit te komen. In samenwerking met andere bedrijven worden er ook op maat gemaakte trapliften en badkamers geleverd.

Samenwerkingen

In samenwerking met Thyssenkrupp, een gerenommeerde leverancier van onder meer trapliften, is er een private label voor Well-Fair ontworpen, namelijk de EasyUp traplift. Voor badkamers heeft Well-Fair de label Well-Fair Aqua opgezet, waarna in 2015 een samenwerking met Geberit is gestart. Well-Fair Aqua installeert dagelijks douchetoiletten bij klanten. De douchetoiletten dragen bij aan een goede hygiëne bij het ouder worden. Ook is er een goede samenwerking met hotel De Hoeve in Nunspeet, waar een aantal van de meubels, badkamers en douchetoiletten is uit te proberen.

Well-Fair Belevingswereld

Well-fairIn september 2015 is Well-Fair begonnen met Well-Fair Belevingswereld, in samenwerking met hotel De Hoeve in Nunspeet. Dit hotel bestaat uit dertig hotelkamers die allemaal zijn ingericht met meubelen van Well-Fair, het is dus een showroom waar klanten kunnen overnachten en alles kunnen uitproberen. Elke kamer is uniek en is in het bezit van bijvoorbeeld een in hoogte verstelbare boxspring, een drempelloze badkamer of een maatwerkfauteuil. Met deze belevingswereld heeft Well-Fair de grootste showroom voor 50-plussers op het gebied van slapen, zitten, badkamer en trapliften.

Dagje uit

Well-Fair nodigt haar relaties uit voor een 2 daags verwenarrangement. Een ontspannen uitje met de volgende dag een presentatie en advies over de nieuwste innovaties en oplossingen op het gebied van zelfstandig en comfortabel ouder worden. Daarnaast worden bestaande klanten periodiek bezocht om te kijken hoe tevreden ze zijn en of er nog problemen kunnen worden opgelost, eventueel met producten van Well-Fair. Door altijd naar de wensen van de klant te luisteren en deze wensen te verwerken in de innovaties, groeit het bedrijf door.

Ontstaansgeschiedenis

Well-Fair is in 1992 opgericht door Jaap Frens. Nog steeds is Jaap Frens werkzaam als directeur bij het bedrijf. Ooit begon hij met merino wollen dekens. Toen dit een succes bleek te zijn, werd de collectie uitgebreid met kussens en vervolgens met matrassen. Langzaam innoveerde Well-Fair met verschillende producten en werd het personeel uitgebreid. In 2013 werd de eerste boxspring van Nederland gelanceerd, waarvan de hoogte en de houding verstelbaar is.