Amfa4000

AMFA4000 Julio Rosier

De Amfa4000 is een antikalksysteem. Het waterontharder alternatief zorgt ervoor dat er minder kalkaanslag ontstaat, waardoor er minder vaak schoongemaakt hoeft te worden en apparatuur, zoals de waterkoker, wasmachine of de vaatwasser langer meegaat.

Hoe werkt het?

De Amfa4000 van waterontharder.com is een klein apparaatje dat om de waterleiding heen wordt gemonteerd. Zonder dit antikalksysteem verbinden calcium- en magnesiummineralen met elkaar, waardoor er kalk ontstaat. De Amfa4000 zorgt ervoor dat deze verbinding niet meer tot stand kan komen, waardoor er geen meer kan neerslaan. Dit antikalksysteem hoeft maar één keer gemonteerd te worden voor een eenmalig bedrag en heeft verder geen onderhoud nodig. Daarnaast is de Amfa4000 gemakkelijk zelf te monteren.

Voordelen Amfa4000

Omdat de Amfa4000 zorgt voor minder kalkaanslag, gaan apparaten waarin water wordt gebruikt langer mee. De verwarmingselementen van bijvoorbeeld de waterkoker of het koffiezetapparaat raken minder snelt verkalkt. Dit verlengt de levensduur van het apparaat. Ook worden hier energiekosten mee bespaard omdat het minder lang duurt voordat het water is opgewarmd. Het is gunstig voor het servies en sanitair. Met minder kalkaanslag hoeft er minder vaak schoongemaakt worden. Bovendien schuimt het water met minder kalk ook eerder met minder schoonmaakmiddelen. De besparing van energie, schoonmaakmiddelen en de langere levensduur van apparaten zorgen bij elkaar voor een beter milieu.

Geschiedenis

De Amfa is eind jaren tachtig ontwikkeld door de vader van Julio Rosier. Hij bracht dit op de markt, maar zonder enige vorm van marketing en sales. Op het moment dat Julio Rosier in het bedrijf stapte, werd de Amfa verder ontwikkeld tot de Amfa4000 en commercieel in de markt gezet. In 2008 begon Julio Rosier bij het bedrijf als zzp’er, maar inmiddels is het gehele bedrijf in beheer van Julio Rosier. Julio weet het bedrijf goed in de markt te zetten en maakt van Amfa4000 een succes.

Familiebedrijf

Het is een echt familiebedrijf. De vader van Julio Rosier is inmiddels overleden, maar zowel zijn moeder als broertje zijn beide actief in het bedrijf. In totaal zijn er vijf mensen in loondienst, en wordt er intensief samengewerkt met externe partijen die de marketing en logistiek verzorgen.

Goede doelen

Julio Rosier van Amfa4000 vindt het belangrijk om wat te kunnen betekenen op maatschappelijk gebied. Amfa4000 van waterontharder.com is sponsor van stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Met het televisieprogramma ‘Nederland ontdekt’ werd een actie voor KiKa opgezet: bij elke verkochte Amfa4000 schonk het bedrijf twintig euro aan de stichting. Er zijn twee afleveringen gemaakt en die zijn beide herhaald. Dus het programma is bekeken door aardig wat mensen, waardoor er in totaal 22.000 euro voor de stichting is opgehaald. Ook met een ander programma haalde het bedrijf geld op. Julio Rosier heeft in samenwerking met een televisieproducent een waterput in Afghanistan gebouwd. Waar de inwoners van dat dorp voorheen een uur moesten lopen voor water, is het nu binnen bereik.