Bax Shop

Bax Shop is de grootste muziekwinkel van de Benelux met een internationale webwinkel en vier stenen winkels verspreid over Nederland en België. Bax Shop richt zich voornamelijk op de verkoop van muziekinstrumenten, DJ gear en studio-apparatuur. Het bedrijf is in twaalf jaar uitgegroeid tot marktleider in de Benelux en heeft 420 medewerkers in dienst.

Assortiment

Het assortiment van Bax Shop richt zich voornamelijk op muziekinstrumenten. Naast gitaren, basgitaren en drums heeft Bax Shop een ruime keuze in blaasinstrumenten, snaarinstrumenten en toetsinstrumenten als piano’s en keyboards. DJ gear, de productgroep waar Bax Shop ooit mee begon, omvat nog altijd een groot deel van het assortiment. Hieronder vallen DJ controllers, DJ mixers, draaitafels, speakers, DJ software en DJ effecten. Een andere belangrijke productgroep is studio en recording. Denk aan studiorandapparatuur, studio-inrichting, studiomicrofoons, studiocontrollers, DAW’s en andere studiosoftware.

Evenementen

Bax Shop organiseert regelmatig clinics en workshops in de winkels in Goes, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam. Tijdens deze gratis bij te wonen workshops worden diverse onderwerpen behandeld, zoals bijvoorbeeld het stemmen van een drumstel, studio-akoestiek of het programmeren van lichtshows. Daarnaast vinden er jaarlijks open dagen plaats in de winkels, waarbij bekende artiesten optredens en demo’s geven. Het gehele jaar door worden er diverse marketingcampagnes opgezet gericht op specifieke productgroepen, zoals gitaarweken, toetsweken en DJ-weken (altijd rondom het Amsterdam Dance Event).

Oprichting

Bax Shop is opgericht door Jochanan en Nathanael Bax. De broers klussen in hun tienerjaren bij als DJ en besluiten hun DJ-apparatuur te verhuren wanneer ze zelf niet optreden. Gezien de interesse hiervoor maken ze de keuze DJ apparatuur te verkopen vanuit een eigen winkel in Goes. In 2005 gaan ze het internet op om de DJ apparatuur ook online te verkopen en dit slaat aan. Het loopt zelfs zo goed dat ze vijf jaar later, in 2010, al tachtig man in dienst hebben. De winkel in Goes wordt in 2012 uitgebreid tot een complete showroom en in 2013 krijgt Bax Shop internationale status. Inmiddels heeft Bax Shop webwinkels in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden en Italië.

Fysieke winkels

De gebroeders Bax begonnen ooit in Goes, alwaar de winkel inmiddels is uitgebreid tot een complete showroom van 1.600 m2. In 2016 werd de winkel ‘Muziek & Visie Metropool’ in Antwerpen overgenomen en was de tweede winkel van Bax Shop een feit. Vervolgens kwam er in 2016 een derde winkel bij toen muziekwinkel Peter Verspuy in Rotterdam deel ging uitmaken van Bax Shop. Niet veel later werd in Amsterdam een vierde vestiging geopend in Amsterdam, aan de James Wattstraat in de Watergraafsmeer.