Binnenhof Projecten

Binnenhof Projecten is een full-service bedrijf op het gebied van ontwerp en printwerk. De drukwerkleverancier is gevestigd in Hoogezand, in hetzelfde pand als Nolin Uitgevers en Nolin Medisch. Binnenhof Projecten verzorgt drukwerk in de vorm van folders, brochures, visitekaartjes, posters en flyers, maar ook uitgebreid (digitaal) drukwerk, zoals magazines, bedrijfspublicaties en bedrijfspresentaties. De doelgroep van Binnenhof Projecten bestaat uit bedrijven, particulieren, stichtingen en verenigingen. Voor de stichtingen en verenigingen bestaat er zelfs een mogelijkheid tot een gratis publicatie. Er werken tussen de 50 en de 60 mensen die dagelijks bezig zijn met onder andere het adviseren van de klant, de planning opmaken van het drukwerkproject, het ontwerp en de aflevering. Daarnaast is er een commerciële afdeling die de advertentieverkoop verzorgt.

Werkwijze

Iedereen die van drukwerk voorzien wil worden, kan contact opnemen met Binnenhof Projecten. Elke werkdag zijn ze te bereiken per telefoon, per e-mail of op hun bezoekadres in Hoogezand. Binnenhof Projecten geeft indien gewenst advies in het drukwerk. Daarnaast heeft Binnenhof Projecten vakkundige DTP’ers in dienst die een passende communicatie-uiting kunnen opmaken, uiteraard is het ook mogelijk om een eigen ontwerp aan te leveren. Vervolgens wordt er in overleg met de klant het papiersoort en de oplage bepaald, zodat alles geprint kan worden.

Binnenhof Projecten verzorgt ook gratis publicaties voor een stichting of vereniging. Dagelijks komen er aanvragen binnen voor een gratis publicatie. De marketing- en communicatieafdeling bepaalt of de aanvraag in aanmerking komt voor een gratis publicatie. Een gratis publicatie wordt onder meer gefinancierd door adverteerders die hun naam willen binden aan het goede doel waarvoor de publicitaire uiting bedoeld is.

Duurzaamheid

De drukwerkleverancier heeft de volle aandacht voor duurzaamheid en het milieu. Door het hele bedrijf geldt de afspraak dat het kantoor papiervrij wordt gehouden. Er worden geen overbodige documenten uitgeprint en conceptieversies van communicatie-uitingen worden digitaal bekeken en gecontroleerd. Hiermee probeert Binnenhof Projecten het papierverbruik te minimaliseren, ondanks dat ze een drukwerkleverancier zijn. Daarnaast wordt alle afval, zoals glas, papier, chemisch afval en inktcartridges, gescheiden. De verlichting in het kantoor wordt bepaald door het buitenlicht, is het te donker buiten, wordt er gebruik gemaakt van energiezuinige LED-verlichting. Bovendien wordt het gehele bedrijf voorzien van groene stroom.