Blueprint Partnership

Over Blueprint Partnership

Blueprint Partnership B.V. is een onderzoeksbureau dat wordt ingehuurd door internationale farmaceutische bedrijven om onderzoek te doen of een nieuw medicijn geschikt is voor de markt. Blueprint Partnership is internationaal actief in meer dan vijfendertig landen. Het farmaceutische marktonderzoeksbureau is in 2005 opgericht door Peter Heideman en zijn vrouw.

Manier van werken

Wanneer Blueprint Partnership benaderd wordt voor een marktonderzoek, wordt daarvoor een plan van aanpak gemaakt en deze wordt vervolgens gepresenteerd aan de (toekomstige) klant. Er zijn vaak meerdere marktonderzoeksbureaus ingeschakeld om hun plan van aanpak te presenteren. Het plan moet dus zo goed mogelijk gepresenteerd worden om uiteindelijk door de opdrachtgever uitgekozen te worden. De kracht van Blueprint Partnership is het netwerk dat in de loop der jaren is opgebouwd. Het netwerk bestaat uit een diversiteit van specialisten in de medische sector. Verschillende field agencies, verspreid over vijfendertig landen, zullen tijdens het onderzoek interviews afnemen onder medische specialisten. Dit gaat soms om wel driehonderd interviews over de hele wereld. Dit maakt het onderzoek complex en tijdrovend, een gedegen onderzoek duurt ongeveer een half jaar. Kwaliteit staat voorop en dat kun je alleen maar nastreven door het in dienst hebben van de juiste mensen met de juiste kennis. Daarom is Blueprint Partnership heel selectief in het aannemen van mensen. Dit resulteert in een succesvol bedrijf waar de farmaceutische industrie graag mee samenwerkt.

Ontstaan

Blueprint Partnership is opgericht in 2005 en inmiddels heeft het bedrijf veertig mensen in dienst. De werknemers bestaan onder anderen uit projectdirectors, projectmanagers, projectexecutives en daarnaast de data analytics, die zich puur richten op de hoeveelheid data die tijdens het onderzoek verzameld worden. Blueprint Partnership heeft op dit moment een bedrijf in Nederland (Hellendoorn) en een bedrijf in Engeland (Manchester).

Oprichter

Peter Heideman is oprichter van Blueprint Partnership en een geboren Twentenaar. Peter Heideman heeft een lange periode met zijn vrouw en dochter in Engeland gewoond, maar inmiddels zijn ze weer verhuisd naar Luttenberg in Twente. Op dit moment is Peter Heideman DGA (Directeur Groot Aandeelhouder) van Blueprint Partnership in Nederland en in Engeland. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de organisatie van het bedrijf. Zijn passie haalt hij uit nieuwe uitdagingen en daarnaast haalt hij veel energie uit het samenwerken tussen de verschillende landen. Het doel van Peter Heideman is Blueprint Partnership verder op de kaart te zetten en de Nederlandse BV verder uit te bouwen.