Bouwhuis Groep

Bouwhuis Groep is een vastgoedonderneming uit Apeldoorn. Het bedrijf richt zich op het beleggen een ontwikkelen van winkelpanden, kantoorpanden en woonruimtes in Nederland, België en Duitsland.

Oprichting

In 1996 werd de Bouwhuis Groep opgericht door Jonald Bouwhuis. In de vastgoedwereld is het minder van belang wie je bent, maar is het meer van belang wie je kent. Het doel van hem was dan ook om zo snel mogelijk een netwerk op te bouwen. Daarom organiseerde hij een evenement in het Paleis Het Loo in Apeldoorn. Hij nodigde de vrouwen uit van de belangrijkste vastgoedondernemers, wiens adressen hij via de Kamer van Koophandel had achterhaald. Vaak zijn de partners niet uitgenodigd op dit soort evenementen, maar nu Jonald Bouwhuis de vrouwen had gevraagd, zorgden zij ervoor dat ze hun man meenamen naar dit evenement. Pim Fortuyn was gastspreker en er waren verschillende journalisten en media aanwezig. Binnen een korte periode maakte Jonald Bouwhuis naam binnen het vastgoed en binnen een jaar was hij op niveau waarop hij wilde zijn. Omdat de receptie op Paleis Het Loo zo’n succes was, werd dit de jaren erna herhaald met gastsprekers als Rita Verdonk, Hans Wiegel, Hennie van der Most en Erik Olthof.

Edelwonen

Edelwonen is een van de grootste projecten van Bouwhuis Groep. Edelwonen is een concept waarbij zelfstandige woonruimtes voor één- en tweepersoonshuishoudens worden ontwikkeld, waarbij ook gedacht wordt aan een maatschappelijke en sociale kant. Er worden namelijk extra faciliteiten aan het complex toegevoegd, zoals een lounge, een pooltafel, een fitnessruimte, een zonnebank of sauna. De bewoners kunnen zelfstandig wonen, maar krijgen ook het idee dat ze deel uitmaken van een familie. Er heerst hedendaags veel eenzaamheid, niet alleen onder ouderen, maar ook onder jongeren. Met het concept Edelwonen wil Bouwhuis Groep hierop inspelen.

Maatschappelijk ondernemen

De kwaliteit die op dit moment wordt geleverd in het vastgoed, is bepalend voor de toekomst. In een maatschappij waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een hot item is, is het voor een vastgoedonderneming als Bouwhuis Groep vanzelfsprekend hierop in te spelen. De wooncomplexen van Bouwhuis Groep zijn voorzien van energielabel A. Daarnaast wordt er altijd gewerkt met duurzame materialen. Ook wordt ervoor gezorgd dat er oplaadpunten worden geplaatst voor elektrische auto’s, de complexen worden voorzien van warmte-terug-geefsystemen met boilers waar warme lucht wordt teruggezogen en er worden zonnepanelen geplaatst. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar Jonald Bouwhuis van Bouwhuis Groep staat hier ook persoonlijk voor en kijkt hier nauwlettend op toe. Bovendien hechten eventuele banken en financierders hier ook waarde aan.

Daarnaast wordt er gedacht aan vergrijzing. Bouwhuis Groep ontwikkelt locaties van 15 tot 25 eenheden waar senioren zelfstandig kunnen wonen, met hun partner, zodat echtparen bij elkaar kunnen blijven. De woningen krijgen een aanpaste omgeving: gelijkvloers en voorzien van alle gemakken. Bouwhuis Groep helpt met afspraken maken met zorgverzekeraars en met persoonsgebonden budgetten. Bouwhuis Groep wil ervoor zorgen dat de mensen op de juiste manier hun oude dag beleven.