CDC Tandkliniek

CDC Tandkliniek is een tandartsenpraktijk met extra aandacht voor complexe gebitsproblemen. CDC Tandkliniek is gespecialiseerd in het oplossen van complexe gebitsproblemen en angstbehandelingen. CDC Tandkliniek beschikt over een kliniek met 18 moderne behandelkamers en een speciaal narcosecentrum met nog eens 4 behandelkamers. CDC is gevestigd in Best, centraal gelegen tussen Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. In twintig jaar tijd heeft de tandartspraktijk geruime ervaring opgebouwd en is het team uitgebreid naar inmiddels tachtig werknemers. Dagelijks zetten zij zich in om cliënten te voorzien van een duurzaam en esthetisch verantwoord, maar vooral gezond gebit.

Angsttandarts

CDC Tandkliniek is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met tandartsangst. Twee op de vijf Nederlanders is bang voor de tandarts en twaalf procent is zelfs extreem angstig. Zij stellen een tandartsbezoek voor jaren uit. Op langer termijn betekent dit dat er gaatjes ontstaan en kunnen tanden en/of kiezen uitvallen. CDC Tandkliniek heeft angsttandartsen in dienst die jarenlange ervaring hebben met angstige cliënten. Zij weten hoe ze de cliënt gerust kunnen stellen, ook als het onderhoud aan het gebit groot is. CDC Tandkliniek biedt deze angstige cliënten de mogelijkheid om onder narcose geholpen te worden.

Behandelingen

CDC Tandkliniek is geen standaard tandartsenpraktijk. Zij hebben een eigen tandheelkundig laboratorium en narcosecentrum. Zo kunnen zij de cliënt snel en efficiënt bedienen. Cliënten kunnen voor een simpele behandeling als een gebitscontrole, tot de meest uiteenlopende en complexe behandelingen bij CDC terecht. Denk hierbij aan behandelingen als het plaatsen van kronen en bruggen, een kunstgebit laten aanmeten en maken, implanteren van implantaten, een klikgebit, behandelingen tegen kiespijn en/ of tandvleesproblemen, wortelkanaalbehandelingen, tanden knarsen of facings.

Media

Voor meer naamsbekendheid participeert CDC Tandkliniek in enkele tv- programma’s. Zo heeft CDC aansluiting gezocht bij het RTL-programma ‘Lelijke Eendjes’. In dit programma helpt CDC mensen met een gebitsprobleem. Op deze manier geeft CDC mensen een kijkje in de praktijk en laten ze zien hoe een gebit gerestaureerd wordt.

Kwaliteit

Bij CDC Tandkliniek worden hoge eigen gesteld aan de kwaliteit van hun producten en diensten. Alle onze protheses, bruggen, kronen, facings en frameprotheses maken zij in de praktijk van hoogwaardige grondstoffen en met geavanceerde technieken. Ieder werkstuk wordt op maat gemaakt inclusief garantie. Cliënten waarderen CDC Tandkliniek met een 8,6. KIWA heeft het kwaliteitssysteem van CDC Tandkliniek voor de behandeling van cliënten met ernstige tandartsangst en/of cliënten met grote behandelachterstanden gecertificeerd. De praktijk is voorzien van het certificaat ISO 9001. Alle professionals bij CDC zijn hoogopgeleid, ervaren en volledig gekwalificeerd. Ze zijn bij de overheid erkend en geregistreerd onder de Wet BIG voor beroepen in de individuele gezondheidszorg. Diverse tandartsen bij CDC zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT).