Cloudpillo

cloudpillo

Cloudpillo is een jong bedrijf dat is opgericht in februari 2021 en heeft nu al meer dan 150.000 kussens verkocht. In de wereld van slaapcomfort heeft het merk de spotlight gestolen met zijn unieke benadering van slaaptechnologie en design.

Jonge ondernemers met een visie

Cloudpillo is opgericht door de jonge ondernemers Lars van der Wijst (21) en Jens Timmers (22). ‘Wij zijn voormalige technologie-experts en hebben ons ingezet om een geavanceerd slaapsysteem te ontwikkelen dat zowel wetenschappelijk onderbouwd als luxueus is‘, vertelt Lars. In het eerste jaar wisten zij al 40.000 kussens te verkopen. Het doel voor 2023 was 100.000 kussens. Inmiddels zijn zij dit doel al ver gepasseerd. Dit duo is vastberaden om de normen van slaapcomfort te herdefiniëren.

Het onderscheidende kenmerk

Wat Cloudpillo onderscheidt van andere kussens is het feit dat ze volledig naar wens kunnen worden aangepast en een uitzonderlijk comfortniveau bieden. Cloudpillo maakt gebruik van hoogwaardig ‘memory foam’ dat zich aanpast aan de lichaamshouding van de gebruiker dankzij het veelzijdige ontwerp. Lars merkt op: ‘Bij de start van Cloudpillo in 2021 leek het vreemd dat de meeste kussens een standaardhoogte en hardheid hadden. Elk lichaam is uniek, dus dit concept is eigenlijk helemaal niet logisch’. De jonge ondernemers hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de optimale slaapomgeving. De verkregen inzichten hebben zij gebruikt om een uniek slaapsysteem te creëren dat zich aanpast aan de individuele behoeften van elke slaper.

Cloudpillo gaat in op klantenwensen

De vraag vanuit de klanten is altijd een drijvende kracht geweest achter de uitbreiding van het productaanbod. ‘Hoewel het Cloudpillo-hoofdkussen een bestseller blijft, kregen we van onze klanten vaak het verzoek of we ook andere producten konden ontwikkelen, zoals dekbedden en matrassen,’ legt Lars uit. De feedback van de klanten wordt serieus genomen. ‘Wij luisteren voortdurend naar wat de klant te zeggen heeft. Dit stelt ons in staat om nieuwe producten aan ons assortiment toe te voegen. Ook kunnen wij aan de hand van deze feedback onze bestaande producten blijven verfijnen.’

Zicht op de toekomst

Waar het begon met één hoofdkussen is het assortiment inmiddels al flink uitgebreid. Met een blik op de website van Cloudpillo wordt bevestigt dat het assortiment aanzienlijk gegroeid is ten opzichte van 2021. Tegenwoordig kun je ook terecht voor matrassen, dekbedden en boxsprings bij het bedrijf. ‘We bieden nu alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust. Met ons diverse aanbod en hoogwaardige producten is het tijd voor de volgende stap: de Europese slaapmarkt betreden. Dit jaar richten we ons op de uitbreiding naar Duitsland en Oostenrijk. Voor de verdere groei hebben we plannen voor Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk,’ vertelt Lars.

Cloudpillo aanschaffen

Op dit moment is Cloudpillo exclusief online verkrijgbaar via hun officiële website. Dat betekent dat er momenteel (nog) geen fysieke winkels zijn waar je de producten kunt kopen. De online verkoop stelt het bedrijf in staat om rechtstreeks aan consumenten te leveren en een wereldwijd bereik te hebben. Je kunt Cloudpillo-producten eenvoudig bestellen via hun website, waar een breed scala aan opties beschikbaar is.