Cobraspen

Cobraspen

Cobraspen is een vastgoed- en conceptontwikkelaar die voornamelijk in de regio’s Amsterdam en Haarlem opereert. De ontwikkelaar richt zich voornamelijk op monumentaal erfgoed. Oprichter Luigi Prins: “We doen niets liever dan een locatie of een gebied nieuw leven inblazen.”

Eigen merken

Het bedrijf is opgericht in 1984 en sindsdien zijn er verschillende merken gecreëerd die vallen onder de Cobraspen Groep.

Htel Serviced Apartment

Htel Serviced Apartments was het eerste merk dat Cobraspen creëerde. Htel Serviced Apartments biedt compleet ingerichte appartementen die geschikt zijn voor verhuur voor zowel lange als kortere periodes. Deze appartementen worden verhuurd aan bijvoorbeeld expats en zakenreizigers. Luigi Prins: “We willen niet alleen de zakelijke markt bedienen met deze appartementen, particulieren kunnen ook gebruik maken van deze woningen, bijvoorbeeld voor vakanties of als overbruggingsaccommodatie.” In totaal zijn er driehonderd appartementen gecreëerd verdeeld over twee locaties: Amstelveen en Amsterdam Buitenveldert.

Office Hotel

Het Office Hotel biedt een totaalpakket waarbij ondernemers en freelancers een all-in kantoorruimte kunnen huren. Office Hotel verzorgt onder andere de algemene ruimtes, internet en andere faciliteiten. Kantoorruimtes kunnen naar eigen smaak ingericht worden. Er zijn inmiddels op drie locaties Office Hotels: in Haarlem-Zuid (naast de Haarlemmerhout), een kantoor direct naast het Centraal Station van Haarlem en één in Haarlem Oost, direct naast de uitvalsweg richting de snelwegen.

SugarCity Events

SugarCity is een belangrijke gebiedsontwikkeling van Cobraspen. Cobraspen startte in 2000 met de herontwikkeling van dit terrein waar vroeger suiker werd gemaakt. Luigi Prins: “We pakken het hele terrein van 110.000 m² aan: silo’s zijn omgebouwd tot moderne show- en kantoorruimtes en de 21.000 m² grote fabriekshal wordt gebruikt als evenementenlocatie. Hierbij houden we de karakteristieke elementen intact en zorgen we ervoor dat de industriële gebouwen gerestaureerd worden.” In 2011 ontving SugarCity de Prix d’Excellence van FIABCI International, in de categorie ‘Environmental Conservation’. Deze prijs bevestigt dat SugarCity een van de meest opzienbarende projecten van herontwikkeld industrieel erfgoed in Europa is.

Beachhouse Hotel

In 2017 opende Cobraspen het eerste hotel sinds 22 jaar aan het strand van Zandvoort. Het hotel heeft een unieke locatie omdat het direct aan het strand ligt. Gasten krijgen het gevoel krijgen op het strand te overnachten. Luigi Prins: “Een mooi detail van dit Beachhouse Hotel is dat er in de meubels 100 jaar oude deuren zijn gebruikt die afkomstig zijn uit een oud Egyptisch gebouw.”

Onderzoek naar mogelijkheden en kansen

Naast de projecten die Cobraspen uitvoert doen ze ook onderzoek naar mogelijkheden en kansen in vastgoedontwikkeling. Luigi Prins: “Een mooi voorbeeld hiervan is de studie die wij deden voor een kantoorpand aan de Fonteinlaan in Haarlem. Een heuse wolkenkrabber die je ook in Manhattan zou kunnen tegenkomen, kan hier worden gerealiseerd. Een prachtig ontwerp en innovatief voor de stad Haarlem. Wellicht nog een brug te ver voor de huidige tijd, maar je moet ook zeker durven om het anders te doen en buiten de gebaande paden te denken.” Ook wordt er gekeken naar projecten die geschikt zijn voor herontwikkeling, zoals kantoorgebouw de Blauwe Wetering, Dreef (oude rechtbankkantoor van Haarlem, Koningslaan (Amsterdam) en de herontwikkeling van een oude meisjesschool naar een hotel in Haarlem. Daarnaast is Cobraspen bezig met studies voor herontwikkelingsprojecten aan de Baden Powellweg (Amsterdam) en zijn ze bezig met gebiedsontwikkeling van het Reinwaterpark in Overveen.