De Bruijn Wijnkopers

De wijnkoper- en handelaar De Bruijn Wijnkopers is opgericht in 1772. Al meer dan 245 jaar importeert het bedrijf wijnen uit voornamelijk Frankrijk. Inmiddels heeft de zevende generatie de leiding en dat betekent dat De Bruijn Wijnkopers de oudste zelfstandige wijnkoperij in Nederland is. De leiding ligt in handen van Eric de Bruijn. Sinds 1952 zijn ze koninklijk benoemd en officieel hofleverancier.

Assortiment

Rode wijnen, witte wijnen, rosés, dessertwijnen en champagnes vormen samen het assortiment. Het assortiment bevat meer dan negenhonderd verschillende wijnen. De Bruijn Wijnkopers heeft zelfs 300.000 wijnen op voorraad, zodat het bedrijf kan zorgen voor een snelle aflevering bij de klant. De klanten van De Bruijn Wijnkopers bestaan uit particulieren en bedrijven. Service staat hoog in het vaandel, dus particulieren kunnen altijd geadviseerd worden, bijvoorbeeld bij de opbouw van een eigen wijnkelder. Ook bedrijven en instellingen kunnen een goede service en deskundig advies verwachten van De Bruijn Wijnkopers. Het bedrijf bedient de bovenkant van de markt, voor de gastronomie zijn speciale contactpersonen die meedenken en adviseren en professioneel het contact onderhouden.

Geschiedenis

In 1770 werd door familie De Bruijn een stamhuis gebouwd in Overlangel, Oost-Brabant. Hier startte Stephan Petrus de Bruijn het bedrijf P. De Bruijn Wijnkopers in 1772. Toen Stephan Petrus de Bruijn overleed, nam zijn zoon het over. De generatie die hierna kwam verhuisde met het bedrijf naar Ravenstein. Uiteindelijk werd in 1880 het bedrijf verplaatst naar Nijmegen. Toen in 1924 aan de Bijleveldsingel gebouwd werd, nam De Bruijn Wijnkopers plaats in een pand aan de Bijleveldsingel, waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. Inmiddels is de wijnkelder uitgebreid, maar voor de rest fungeert het pand nog steeds.

Medewerkers

De Bruijn Wijnkopers heeft veertien medewerkers in dienst. Eric de Bruijn is sinds 1998 benoemd tot directeur van het familiebedrijf. Zijn vrouw, Marianne de Bruijn, oenoloog (wijnwetenschapper) maakt ook deel uit van de directie. Daarnaast bestaat het bedrijf uit een commerciële buitendienst en een commerciële binnendienst (de klantenservice).