DGB Energie

DBG Energie

DGB Energie (De Groene Belangenbehartiger) is een bedrijf dat 100% groene en duurzame energie, gas en elektriciteit levert. DGB Energie bedient zowel de zakelijke als particuliere markt, maar richt zich voornamelijk op consumenten. In 2001 is het bedrijf opgericht en zit sindsdien gevestigd in het Energiecentrum Hardenberg.

Agrarische sector

DGB Energie is ontstaan als belangenbehartiger voor de agrarische sector. Een van de producten was de gezamenlijke inkoop van energie. Dit werd toentertijd door DGB Energie ingekocht bij de bestaande grote energieleveranciers. Door de krachten te bundelen en gezamenlijk in te kopen konden boeren goedkoper producten en diensten afnemen. In 2006 is DGB zelfstandig elektriciteit, en gas gaan leveren aan de consument. Ook is DGB sindsdien in bezit van de leveringsvergunning van de ACM. Naast de levering van gas en elektriciteit heeft DGB vele zonnepanelen geïnstalleerd bij klanten. Destijds was DGB Energie zelfs één van de eerste bedrijven in Nederland die grootschalig zonnepanelen leverde en installeerde. Zo heeft DGB vele boerderijen en woonhuizen voorzien van zonnedaken.

Energieleverancier met vaste contracten

Anno 2022 is DGB Energie een van de weinige energieleveranciers in Nederland die de mogelijkheid biedt om de energiecontracten vast te zetten. Doordat DGB de (energie)crisis in 2008 heeft meegemaakt, in tegenstelling tot veel leveranciers, heeft het bedrijf dat ook altijd aangeraden aan de consument. “Wij bieden de optie om de energieprijs vast te zetten voor langer tijd. Dit was de afgelopen tien jaar niet nodig omdat de prijzen laag waren, maar met de (energie)crisis in ons achterhoofd hebben wij onze klanten altijd geadviseerd dat wel te doen. Een groot aantal van onze klanten profiteert daar nu van. Ook nieuwe klanten kunnen van deze aanbieding profiteren, waardoor wij ons kunnen onderscheiden van de grote leveranciers.”

Familiebedrijf met oog voor medewerkers

DGB Energie is een oer-Hollands familiebedrijf in het oosten van Nederland. Het bedrijf is de afgelopen drie jaar enorm gegroeid, zowel in klantenbestand als het aantal werknemers. Maar, ook wanneer het bedrijf groeit verliest DGB de belangen van haar medewerkers niet uit het oog.
In totaal werken er ongeveer 150 medewerkers bij het bedrijf. Er zijn geen managers maar er wordt volgens een bottom-up structuur gewerkt. “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”, is wat er op de werkvloer wordt uitgedragen. Mede dankzij de fijne sfeer en goede zorg voor het personeel is er weinig verzuim.