Edel Collecties

Edel Collecties is een postzegel- en muntenhandelaar voor verzamelaars in Nederland en België. Het is een postorderbedrijf, dat betekent dat geïnteresseerden niet langs kunnen komen. Verzamelaars kunnen de collectie op internet bekijken en bestellen.

Werkwijze en doelgroep

Geïnteresseerden kunnen een startcollectie bestellen en vervolgens gaat Edel Collecties met de klant in overleg of ze nog een vervolgcollectie willen ontvangen om de startcollectie compleet te krijgen. Edel Collecties biedt collecties voor zowel de beginnende als de gevorderde verzamelaar. De doelgroep is erg variërend, van hele oude verzamelaars tot jongeren die met een nieuwe verzameling starten. Er zijn een miljoen mensen geïnteresseerd in het verzamelen van munten en postzegels. Munten en postzegels verzamelen is een anonieme hobby. Er zijn één miljoen actieve verzamelaars in Nederland en België, en twee tot drie miljoen passieve verzamelaars die twee tot drie keer per jaar wat kopen. Er is veel vraag, Nederlanders zijn echte collectioneurs.

Collecties

In de afgelopen 35 jaar heeft het bedrijf een groot netwerk opgebouwd. Dit netwerk koestert Edel Collecties, want vanuit hier halen zij waardevolle informatie en kopen ze in. Van dit voordeel profiteert de klant: zodra ze in het bezit komen van speciale en unieke items, worden deze aangeboden op de website en kunnen verzamelaars het bestellen. De collecties die worden aangeboden voldoen aan verschillende criteria en worden hoogwaardig geacht door Edel Collecties. Dat is ook de expertise van de munten- en postzegelhandelaar: het uitzoeken van topstukken en deze aan de klant aanbieden. Klanten verwachten ook dat alleen enkel de topstukken worden aangeboden.

Oprichting

In 1983 werd Edel Collecties opgericht door de twee broers Menno Matthijssen en Evertjan Matthijssen. Samen met Wouter de Boer vormen zij de directie. Edel Collecties is ontstaan vanuit een hobby. Menno en Evertjan Matthijssen begonnen met het verkavelen en aanbieden van verzamelingen aan geïnteresseerden vanuit hun zolderkamer. In de beginjaren tachtig was dit een hoogspringer op het gebied van postzegelverzamelingen. Iedereen gebruikten toen nog postzegels, dus dit was een hoogtepunt. Nu, 35 jaar later, heeft Edel Collecties veertig mensen in dienst die zich dagelijks inzetten voor Nederlandse en Belgische verzamelaars. Het team van Edel Collecties bestaat onder meer uit medewerkers postkamer, callcenteragents, tekstschrijvers, dtp’ers en een commerciële afdeling met sales- en marketingmedewerkers. Edel Collecties is ook online erg actief, waarvoor social media experts in dienst zijn genomen.