Finedent

FineDent

FineDent is een tandheelkundige praktijk gevestigd in Houten. De praktijk bestaat uit zes medewerkers, waaronder een praktijkhouder en tevens tandarts, een praktijkmanager, twee tandartsen en twee tandartsassistentes. FineDent richt zich naast algemene tandheelkunde en preventie op drie specialisaties: implantologie, kroon- en brugwerk en porseleinen facings.

Algemene tandheelkunde

Bij FineDent wordt tandheelkundige zorg van hoge kwaliteit geboden. Het doel van de tandartsen en tandartsassistentes van FineDent is ervoor zorgen dat de tanden, het tandvlees en de kiezen in optimale conditie verkeren. Hiervoor worden de meest moderne technieken en apparatuur gebruikt. Daarnaast worden de heldere richtlijnen en processen gebuikt voor een optimale mondzorg en behandeling. Zo wordt de juiste zorg op elk moment nagestreefd; van periodieke controles en acute behandelingen tot esthetische tandheelkunde.

Preventie

Een belangrijk onderdeel van de tandheelkundige zorg is preventie. Met preventie worden problemen met de tanden of het tandvlees in de toekomst voorkomen. FineDent werkt met het periodiek mondonderzoek (PMO). Dit is een plan die samengesteld wordt op basis van de persoonlijke mondgezondheid van de patiënt. Hierin wordt beschreven welke aanpak benodigd is om de mond gezond te houden zodat eventuele problemen in een vroeg stadium ontdekt en wellicht voorkomen kunnen worden.

Implantologie

Een implantaat wordt gebuikt als kunstwortel in de kaak. Het implantaat vormt de basis voor het plaatsen van een kroon, brug of prothese. FineDent werkt enkel en alleen met een Duits-Zwitsers implantaatsysteem. Dit betrouwbare systeem is in oppervlaktestructuur en osseoïntegratie als één van de beste getest en is CE-gecertificeerd. Het is een mogelijkheid om te kiezen voor een implantaat die volledig computer genavigeerd wordt vormgegeven met een 3D-scan. FineDent is in het bezit van een 3D-scanner waarmee een 3D-planning gemaakt kan worden. De voordelen van een 3D-planning is dat een nauwkeurige computer genavigeerd kan boren, wat veiliger is voor de patiënt. Tevens is de ingreep minder invasief, want er is geen opklap meer nodig. Minder invasief betekent een kortere operatietijd, minder pijnlijk en een snellere wondgenezing. Al met al is deze 3D-behandeling comfortabeler voor de patiënt en is de kans op complicaties kleiner.

Kroon- en brugwerk

Een kroon of brug wordt geplaatst als duurzame vervanger van een tand of kies. Een kroon is een soort kapje dat over de tand of kies wordt geplaatst. FineDent biedt twee soorten kronen. Een volledige porseleinen kroon kan in veel situaties worden toegepast. Met de nieuwste techniek is de kans op een breuk zeer klein. Het voordeel is ook dat porselein er heel natuurlijk uitziet omdat de tandkleur goed nagebootst kan worden. Met een gedeeltelijke metaal-porseleinen kroon bestaat de basis uit metaal en daar overheen wordt een laag van tandkleurig porselein gelegd.

Porseleinen facings

Naast de controles en noodzakelijke tandheelkundige zorg biedt FineDent ook esthetische tandheelkunde. Met porseleinen facings worden de tanden van de patiënt mooier en eventueel witter gemaakt. In de praktijk van FineDent wordt uitsluitend gewerkt met volledige porseleinen facings van het merk E-max CAD Ivoclar Vivadent. Er is gekozen voor porselein en voor dit merk, omdat deze facings het meest lijken op de eigen tanden en glazuur. Facings van porselein geven de meest natuurlijke uitstraling. Bovendien verkleuren porseleinen facings niet in de loop der jaren. Een composieten facing is ook mogelijk, maar is esthetisch minder natuurlijk en niet duurzaam. Daarom verkiest FineDent porseleinen facings boven composieten facings.