Hendriks incasso

Hendriks incasso

Hendriks incasso is een incassobureau dat voornamelijk online opereert; alle incasso-opdrachten worden online geïnd. Deze digitale werkwijze heeft ervoor gezorgd dat Hendriks Incasso Jonge Flevolandse Ondernemer is geworden en Talent van het Jaar in de Gemeente Dronten.

Online incasseren

Hendriks Incasso kenmerkt zich door de digitale werkwijze. Zelf noemen ze hun werkwijze ‘incasso 2.0’. Eigenaar Loyd Hendriks legt uit: “Incasso 2.0 houdt voor ons in dat we zoveel mogelijk via digitale kanalen incasseren. We beginnen de procedure altijd met een brief, e-mail en Whatsapp-bericht en later gaan we over op andere social mediakanalen. We hebben zelfs een app ontwikkeld die automatisch belt als de wantbetaler online komt. Zo krijgen we meteen contact met de debiteur.” Niet alleen hun digitale werkwijze is kenmerkend, Hendriks Incasso staat ook voor een snelle service. Nadat een dossier is binnengekomen, wordt er binnen twee uur een eerste bericht verstuurd naar de debiteur. Als de incassering uiteindelijk heeft plaatsgevonden, zorgt Hendriks Incasso ervoor dat de klant binnen een dag zijn geld krijgt. Doordat het incassobureau digitaal werkt en intern kort kan schakelen, kunnen klanten snel geholpen worden. Deze werkwijze zorgt voor een slagingspercentage van gemiddeld negentig procent van alle incasso-opdrachten.

Seminars en opleidingsmogelijkheden

Maandelijks verstuurt Hendriks Incasso een uitnodiging aan zijn klanten voor een seminar. Tijdens de seminar worden en tips en adviezen gegeven op het gebied van algemene voorwaarden, juridisch advies en debiteuren. Hendriks: “We geven deze seminars echt voor onze klanten, om hen te informeren op juridisch vlak. Het hoort bij onze dienstverlening. Daarnaast kunnen onze klanten elkaar ontmoeten en netwerken.” Ook is Hendriks Incasso een eigen incasso-opleiding gestart om mensen op te leiden in het incasseren van openstaande vorderingen, worden er gesprekstechnieken getraind en wordt er juridische kennis bijgebracht die benodigd is bij het incasseren van vorderingen. “Omdat er op dit moment nog geen incasso-opleiding in Nederland is, besloten we zelf een opleiding samen te stellen die je intern bij ons kunt volgen. We zijn ook bezig met het krijgen van een certificering bij het Ministerie van Onderwijs”, vertelt Loyd Hendriks.

Internationale ambities

In april 2018 werd Hendriks Incasso opgericht en een jaar later heeft het incassobedrijf drieëntwintig werknemers. Het bedrijf groeit snel en heeft de ambitie om binnen vijf jaar een top drie-speler van Nederland te zijn. Ook heeft Hendriks internationale ambities: “We werken aan een internationale uitbreiding, waarbij Duitsland en België de eersten op het lijstje zijn. Bij ons op kantoor worden er ook acht talen gesproken, een voordeel met internationale ambities.”