HVC Vastgoed

HVC Vastgoed is een vastgoedonderneming die het voor investeerders mogelijk maakt te investeren in Nederlandse gronden.

Specialist in aan- en verkoop van grond

Sinds een aantal jaren is HVC Vastgoed actief met een team van vijfentwintig mensen die jarenlange ervaring hebben met het aan- en verkopen van grondproposities. HVC Vastgoed is ervan overtuigd dat een investering in strategisch gelegen stukken grond een goede investering naar de toekomst toe is. De vraag naar woningen, en daarbij de vraag naar nieuwe bouwlocaties rond dorpen en steden, zal alleen maar toenemen. Zodoende zullen strategisch gelegen stukken grond steeds schaarser worden.

Transparantie

In tegenstelling tot andere bedrijven die ook stukken grond aanbieden, koopt HVC Vastgoed eerst de stukken grond zelf aan. Algemeen directeur Freek Schenk: “We kopen alleen een stuk grond aan als wij vinden dat er potentie in zit. We investeren er dus eerst zelf in, alvorens de klant het stuk bij ons aankoopt. Dat geeft een stuk vertrouwen. Daarnaast houdt HVC Vastgoed ook zelf kavels binnen de locatie aan. Dat betekent dat we daadwerkelijk waarde zien in het stuk grond.” Transparantie is één van de uitgangspunten van HVC Vastgoed. Dat is ook de reden dat het bedrijf duidelijk is over de risico’s die een investeerder kan lopen. Het volledig informeren van een potentiële investeerder staat dan ook hoog in het vaandel.

Werkwijze

HVC Vastgoed biedt investeringsmogelijkheden voor een brede doelgroep. “We zien vaak dat mensen een stuk grond particulier aankopen, maar hun vermogen hebben vergaard met een eigen onderneming. Een deel van het opgebouwde vermogen willen ze graag investeren, want bij de bank krijgt men tegenwoordig geen rentevergoeding meer.” Op basis van de wensen van de investeerder informeert HVC Vastgoed welke mogelijkheden passend kunnen zijn.

Eigenaar van de grond worden

Een stuk grond aankopen werkt in grote lijnen hetzelfde als de aankoop van een woning. Grond is een registergoed en zodoende loopt de aankoop altijd via een notaris. “De eerste stap in het aankoopproces is het informeren van de potentiële koper over alles aspecten van het investeren in grond. Dit gebeurt altijd in een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. Men kan er voor kiezen om dit op locatie te doen of om bij ons op kantoor langs te komen. Wanneer alles duidelijk is tekent men een voorlopige koopovereenkomst. Aan de hand daarvan zal de notaris de akte opmaken. Na het tekenen van het koopcontract zal onze compliance nog een gesprek voeren met de koper. Vervolgens wordt er vanuit het notariaat nog gewezen op de verschillende aspecten die bij een dergelijke aankoop komen kijken. Tot slot wordt er een passeerdatum afgesproken met de notaris en zal de grond geleverd worden. Vanaf dit moment komt de kavel in bezit van de investeerder.”