Intranos

Intranos is een medisch cosmetisch instituut gevestigd in Alkmaar. Het cosmetisch instituut houdt zich voornamelijk bezig met de verjonging en verfraaiing van het gezicht en figuurcorrectie. Intranos is in het bezit van geavanceerde apparatuur en maakt gebruik van de nieuwste technieken om het verouderingsproces op een zo natuurlijke manier te vertragen. Intranos is opgericht in januari 1998 door mevrouw A.A.M. Meeuwissen en heeft inmiddels twintig jaar ervaring opgebouwd op het gebied van medische cosmetica. Intranos is een kleine kliniek waar persoonlijke aandacht voorop staat. Samen met haar man de heer J.H. Pot is mevrouw Meeuwissen de eigenaar. Daarnaast is er nog één persoon in loondienst.

Diensten

Veel cliënten komen voor het opvullen van rimpels. Intranos biedt verschillende injecties om de lijntjes, vouwen en rimpels in het gezicht te verminderen. Er is keuze uit hyaluronzuur, sculptra, radiesse en het bekende botox/bocouture. Ook de behandeling van littekens, cellulitis, striae, pigmentvlekken, vetophopingen en bloedvaten is populair. Hier zijn verschillende manieren voor, waaronder microdermabrasie, waarbij het bovenste huidlaagjes wordt verwijderd en IPL lichtflitsen, waardoor de huid nieuw collageen aanmaakt.

Sommige behandelingen kunnen irriterend zijn voor de huid, maar er zijn ook behandelingen die pijnloos zijn, bijvoorbeeld lichttherapie door middel van Nubway zuurstofbehandelingen. Dit wordt ook wel de koude laser genoemd. Het licht dringt door tot de huid en stimuleert de aanmaak van collageen. Mesotherapie is ook een pijnloze behandeling. Er zijn twee vormen mesotherapie, bij de traditionele mesotherapie wordt er een mix van huideigen voedingsstoffen, zoals mineralen, aminozuren en vitaminen, met een naald in de huid gespoten. Bij virtuele mesotherapie wordt de huid kort geprikkeld door een elektrische golf met hoge voltage. De prikkel die de elektrische golf veroorzaakt sluist de actieve voedingsstof in het membraam van de huidcel. Dit wordt gedaan met een speciaal apparaat VMT Body Health. Deze behandeling heeft verschillende voordelen, het is pijnloos, het is veilig en geeft geen kans op infecties, het laat geen zichtbare sporen achter op de huid en het heeft ook geen andere bijwerkingen.

Naast alle behandelingen die geschikt zijn voor de huid, biedt Intranos ook figuurcorrecties aan. Dit gebeurt niet door middel van operaties, maar door middel van bepaalde technieken waarbij er niet gesneden wordt in het lichaam. Intranos biedt drie technieken, namelijk de vacuümbehandeling, dit is een gemotoriseerde roltechniek voor het afbreken van de vetten, de huid wordt hiermee verstevigd en het lichaam slankt af. Een andere techniek is het verminderen van vetophopingen door middel van ultrasound. De derde techniek is ook mesotherapie.

Werkwijze

Bij interesse kan er altijd vrijblijvend meer informatie opgevraagd worden. Het is ook mogelijk om een kosteloos consult aan te vragen met een van de beautycoaches. Tijdens de informatieaanvraag en/of het vrijblijvend consult én voorafgaand aan de behandeling wordt de cliënt voorzien van de nodige informatie, de eventuele risico’s en de effecten. Na de behandeling zorgt Intranos voor de juist nazorg en geeft adviezen mee hoe de huid het beste te verzorgen is na een behandeling.