ITT Controls

ITT Controls

ITT Controls is een technische groothandel voor de gas-, olie en petrochemische industrie. Het bedrijf is toeleverancier voor onderdelen die op olieraffinaderijen en petrochemische installaties worden gebruikt. De doelgroep van ITT Controls is alle grote industriƫle organisaties en olieraffinaderijen wereldwijd. Waar olie uit de grond komt, wordt actief ingezet op marketing. Bedrijven kunnen bij ITT Controls voor technische installaties.

Ontstaan

De naam ITT Controls bestaat al sinds de jaren tachtig. ITT Corporation is een Amerikaanse telefoonmaatschappij die in de jaren zestig, zeventig en tachtig verschillende overnames en investeringen heeft gedaan op industrieel gebied. Daar is ook ITT Controls uit voortgekomen, een bedrijf dat zich bezighield met het in de markt zetten van gasapparatuur. Die naam is later weer verdwenen, totdat de huidige oprichter van ITT Controls de naam opkocht en in 2012 ITT Controls oprichtte zoals het bedrijf nu is. Het bedrijf heeft in totaal twaalf medewerkers in dienst. Een locatie in Nederland met acht medewerkers, een locatie in Afrika, waar in september 2017 een kantoor is geopend en in 2018 wordt nog een kantoor in Houston, Amerika, geopend. Daar worden vier medewerkers op gezet, dus dan heeft het bedrijf in totaal zestien mensen in dienst.

Onderscheidend vermogen

ITT Controls heeft een concept neergezet om onafhankelijk te kunnen handelen. Er zijn verschillende merkenrechten binnengehaald en deze zijn ook juridisch bevestigd. Als er contracten met fabrieken worden gesloten, is het alleen mogelijk om in bepaalde werelddelen te kunnen leveren. ITT Controls is een independent trader, dus over de wereld wordt geleverd.

Beurzen

In 2018 is er een beurs in Nigeria geweest, de grootste oliegerelateerde beurs in Afrika, waar alle belanghebbende spelers in de olie-industrie van Afrika staan. ITT Controls heeft daar samen met de Nigeriaanse overheid gestaan om zich te introduceren. Diezelfde beurs heeft ook in Houston plaatsgevonden en daar heeft ITT Controls ook gestaan om zichzelf bekend te maken. Volgend jaar wordt er een beurs in het Midden-Oosten en ook daar is ITT Controls aanwezig. De beurzen leveren het bedrijf naamsbekendheid op en voor Afrika heeft het al geresulteerd in de acceptatie van hun inkoopsysteem bij ongeveer 65 bedrijven, zodat er vanaf volgend jaar regelmatig inkoopopdrachten binnen zullen komen.

Toekomstvisie

Het doel is om het bedrijf nog succesvoller te maken, zodat er met een tweede of derde partij samengewerkt kan worden om een nog bredere markt te bedienen waarmee de productportfolio uitgebreid kan worden. ITT Controls heeft daarom ook een tweede kantoor in Afrika geopend en er wordt op korte termijn een derde kantoor in Amerika geopend.