KneeClinic

KneeClinic is opgericht in 2009 door Michiel van Trommel. De kliniek is ontstaan met de motivatie om beter en gespecialiseerder te worden in knieproblemen. Op dit moment werken er vijf orthopedisch chirurgen, artsen en dokters bij KneeClinic en daarnaast nog twaalf andere ondersteunende medewerkers. Tezamen heeft KneeClinic meer dan honderd jaar ervaring in huis. Op dit moment heeft KneeClinic twee vestigingen in Nederland, namelijk in Haarlem en in Amsterdam. Beide vestigingen worden bezocht door mensen uit het hele land. Patiënten komen vaak bij KneeClinic terecht voor een second opinion omdat ze bij hun reguliere ziekenhuis niet verder geholpen kunnen worden met hun knieklachten.

Gespecialiseerde kniebehandelcentra

De knie is een steeds vaker voorkomend probleem onder mensen en staat zelfs in de top drie van de meeste redenen van ziekteverzuim. De vraag naar gespecialiseerde kniebehandelcentra wordt daarom ook groter. Mensen willen tegenwoordig geen lange wachttijden en een onpersoonlijke benadering. KneeClinic speelt daar goed op in door juist korte doorlooptijden te hanteren. Bovendien worden patiënten op een persoonlijke manier benaderd, wat de behandeling aangenamer maakt.

Seniorenpoli

Een speciale doelgroep van KneeClinic is senioren. Vanwege het feit dat senioren een grote deel van de doelgroep vormt, is er een speciale poli voor ingericht. Er wordt extra tijd genomen voor mensen boven de zestig jaar om alle details van een operatie ter sprake te brengen en er wordt meegedacht in het vinden van een passende revalidatietraject.

Samenwerkingen

KneeClinic werkt met verschillende partijen samen. Zo zijn er samenwerkingen met verschillende ziekenhuizen voor het huren van de OK (operatiekamer) en polikliniekruimtes. Er zijn ook veel contacten met fysiotherapeuten in verband met revalidatietrajecten. Daarnaast heeft KneeClinic ook een samenwerking met zorghotels, sommige patiënten willen namelijk de eerste paar dagen na de operatie tot rust komen of willen in samenwerking met een fysiotherapeut onder begeleiding revalideren. Een zorghotel is hierbij de ideale overbrugging tussen de operatie in KneeClinic en thuis.

Onderscheidend vermogen

KneeClinic is gespecialiseerd in knieklachten. Ziekenhuizen hebben ook een afdeling die zich bezig houdt met knieklachten, echter is hier de specialisatie beperkt. De oprichters van KneeClinic hebben ook gewerkt in verschillende ziekenhuizen als orthopedisch chirurg, maar hebben zich vervolgens verder gespecialiseerd waardoor er specialistischere zorg geboden kan worden. Daarnaast ligt bij KneeClinic de focus op een persoonlijke benadering. Bij een zelfstandig behandelcentrum, zoals KneeClinic, wordt er altijd meer aandacht en tijd besteed aan een patiënt en wordt er vaak meegedacht in eventuele vervolgtrajecten of revalidatietrajecten.