Luxueuze Bikes

Luxueuze bikes

Luxueuze Bikes is een erkend bedrijf bij de RDW en is gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands speed pedelecs, e-bikes en elektrische bakfietsen, waaronder zeldzame en unieke modellen uit het hogere segment. Deze elektrische fietsen worden hoofdzakelijk online verkocht, met name via platforms zoals hun eigen webshop en Marktplaats. Het bedrijf valt op door zijn competitieve prijzen en uitstekende service, wat bijdraagt aan de tevredenheid van de klanten.

Bewust van verkeer en milieu

Op 1 januari 2021 werd Luxueuze Bikes opgericht door Michiel. Het idee is ontstaan vanuit een hobby in speed pedelecs. Daarnaast merkte Michiel ook dat in de coronacrisis mensen bewuster werden van verkeer en milieu en dat de vraag naar gezondere alternatieven toenam. “Met Luxueuze Bikes willen we mensen een betaalbare speed pedelec, speedbike, e-bike of elektrische bakfiets bieden.” Het doel van Luxueuze Bikes is niet alleen betaalbare elektrische fietsen bieden, maar het bedrijf heeft ook een missie: mensen bewuster te laten kiezen voor een (elektrische) fiets dan voor de auto. “Het is gezonder om met de speed pedelec of een andere elektrische fiets naar het werk te gaan of de kinderen van school te halen en niet de auto te pakken. Bovendien heeft deze vorm van mobiliteit geen C02-uitstoot.”

Bij Luxueuze Bikes hebben we ons aangesloten bij het fietsplan Nationale Fiets Projecten, waardoor het FiscFree fietsplan beschikbaar is. Dit initiatief stimuleert het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer en biedt klanten de mogelijkheid om te profiteren van een potentiële fiscale besparing tot 40% op de totale aanschafwaarde. Hierdoor kunnen klanten bij Luxueuze Bikes op een bijzonder voordelige manier genieten van hun rit.

Eigen bedrijfspand

Luxueuze Bikes handelt op zowel Marktplaats als op hun eigen webshop, waar de merken en de mogelijkheden van de e-bikes overzichtelijk worden weergegeven. Daarnaast heeft de onderneming de ambitie om een winkelpand te openen, zodat het assortiment uitgebreid kan worden. Hier kunnen de fietsen dan bekeken worden. Nu werken we nog vanuit huis. Op termijn zouden wij het leuk vinden een eigen fietsenmaker in dienst te nemen die gespecialiseerd is in onze topmerken. Verder zouden wij ook meer aan marketing willen doen.

Goede service

Luxueuze Bikes onderscheidt zich door de hoge mate van service. Omdat de fietsen voornamelijk online worden verkocht, kunnen mensen een review achterlaten. Alle reviews die het bedrijf heeft ontvangen, hebben vijf sterren. Op één review na, die kreeg vier sterren. De feedback die klanten vaak geven is dat ze tevreden zijn met de service en dat het bedrijf snel reageert op hun vragen en wensen. Het bedrijf is flexibel en goed bereikbaar, ook in de avonduren en in het weekend.

Toekomstvisie

Met Luxueuze Bikes hoopt het bedrijf bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Het kiezen voor een tweedehands elektrische fiets, is ook weer duurzamer dan een nieuwe e-bike. Ook heeft het bedrijf ambitie om uit te breiden naar een bedrijfspand. Als het bedrijfspand eenmaal gevonden is, kan het assortiment ook uitgebreid worden.