MediaGarant

MediaGarant

MediaGarant is een online marketingbureau in Groningen. Sinds 2009 verzorgen en optimaliseren zij de online marketing voor verschillende MKB-bedrijven in Nederland. Daarnaast is MediaGarant mediapartner van verschillende branchegerelateerde websites en zijn ze tevens in het bezit van de Google Partner status.

Adverteren met Google

MediaGarant is in te zetten voor de gangbare online marketingdiensten. Denk hierbij aan online advertising, zoals adverteren op Google (SEA) of display advertising. Dit is een onderdeel van adverteren via Google waarbij de dienst of het product van een bedrijf via een display of banner op een website wordt afgebeeld. Ook remarketing is een onderdeel van de onlinemarketingdiensten van MediaGarant. Remarketing is het terughalen van websitebezoekers naar de website door middel van advertenties. Een remarketing-advertentie van een product of dienst wordt bijvoorbeeld getoond via sociale media aan een bezoeker die eerder datzelfde product of diezelfde dienst op een website heeft bekeken. Dit zijn vormen van adverteren via Google die kosten met zich meebrengen. Het is ook mogelijk om op een organische manier bezoekers naar je website te trekken.

Organisch bezoekers trekken

SEO, Search Engine Optimization, is een manier van content creëren die de zoekresultaten in de zoekmachines positief moeten beïnvloeden. Dit gebeurt op een organische manier, dus er wordt niet betaald voor een advertentie om bovenaan in Google te verschijnen. De kunst is om de juiste content, zoals teksten, foto’s en/of video’s te creëren die ervoor zorgen dat jouw website aantrekkelijk wordt voor de bezoeker. Daarbij speelt de technische kant van de website ook een grote rol. Een website moet gebruiksvriendelijk zijn, de laadtijd mag niet te lang zijn en de beveiliging moet goed zijn. MediaGarant is gespecialiseerd in het optimaliseren van deze aspecten en zorgt voor een SEO-vriendelijke website.

Nationale Zorggids en Nationale Onderwijsgids

MediaGarant is mediapartner van verschillende nieuwswebsites. De Nationale Zorggids en de Nationale Onderwijsgids zijn hierin de grootste en bekendste partners. MediaGarant biedt advertentieruimtes aan op deze nieuwswebsites. Omdat de websites branchegerelateerd zijn, is de doelgroep erg specifiek. Dat maakt het als bedrijf zijnde aantrekkelijk om te adverteren. Beide websites trekken maandelijks meer dan 130.000 bezoekers en de sociale media kanalen van de Nationale Onderwijsgids en de Nationale Zorggids hebben ook een groot bereik. 140.000 mensen volgen de Nationale Zorggids via Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram en voor de Nationale Onderwijsgids zijn dat 160.000 mensen.