Mijn Theorie Aanvragen

Begin 2015 kwam Rik van der Wind op het idee om een website te creëren waar mensen die nog geen DigiD-code hebben de mogelijkheid te bieden om wel een theorie-examen te kunnen aanvragen. Tevens had Rik van der Wind de wens om kandidaten eerder examen te kunnen laten doen dan bij het CBR middels spoedplekken. Deze ideeën en wensen zijn omgezet tot een dienst op Mijntheorieaanvragen.nl. Uiteindelijk is Mijn Theorie Aanvragen de online intermediair voor het aanvragen van theorie-examens, het verzorgen van spoedplekken en het wisselen van examendatums. Op dit moment werken er bij Mijn Theorie Aanvragen drie medewerkers.

Werkwijze

Het is mogelijk om zowel voor de bromfiets, personenauto, motorfiets, tractor en taxi een theorie-examen aan te vragen. Eenvoudig kan een datum, voorkeurstijd en locatie worden doorgegeven. Voor mensen die geen Nederlands spreken, is het ook mogelijk om aan te geven dat het examen in het Engels wordt gegeven en kunnen zij ook kiezen uit een individueel examen met tolk. In het systeem van Mijn Theorie Aanvragen is iDeal geïntegreerd, zodat de betaling gemakkelijk en snel afgerond kan worden. Als er betaald is dan volgt binnen vijf dagen een bevestiging met daarin de benodigde informatie van het theorie-examen bij het CBR. De aanvrager krijgt van het CBR een oproepkaart met persoonlijke gegevens en de afgesproken tijden.

Spoedaanvraag theorie-examen

Het is bij Mijn Theorie Aanvragen mogelijk om tot maximaal vijf werkdagen voor de geplande datum het examen kosteloos te verzetten naar een andere datum. Het is zelfs mogelijk om een spoedaanvraag te doen voor een theorie-examen. Normaliter is de wachttijd circa drie tot vijf weken, wil de aanvrager niet zo lang wachten, dan is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen bij Mijn Theorie Aanvragen.

Online theorie oefenen

Mijn Theorie Aanvragen biedt naast het reserveren van een theorie-examen bij het CBR ook de mogelijkheid om brommer-, motor- of autotheorie te oefenen. Mijn Theorie Aanvragen biedt namelijk het product iTheorie aan waarmee het examen optimaal voorbereid kan worden. Aan de hand van vijfentwintig hoofdstukken in het online theorieboek, met honderd leervideo’s (alleen bij autotheorie) en zestig instructievideo’s leert de cursist het theorie-examen op een eenvoudige manier. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een deeltoets om de kennis te testen. iTheorie biedt zelfs de mogelijkheid om de theorie te laten voorlezen, fijn voor mensen met dyslexie of voor mensen die liever luisteren dan lezen.