Mithre Garagedeuren

Mithre Garagedeuren

Mithre Garagedeuren plaatst al meer dan twintig jaar Sectionall-garagepoorten in Nederland en in België. In totaal hebben ze meer dan 35.000 garagedeuren geplaatst. Dit maakt hen een specialist op het gebied van het plaatsen van garagedeuren.

Jarenlange ervaring

Met een team van twintig mensen werken ze door heel Nederland en België. Wat Mithre Garagedeuren uniek maakt is de focus. Het bedrijf focust zich enkel en alleen op Sectionall-garagepoorten en biedt daarnaast geen andere diensten. “Wat we vaak zien is dat concurrenten naast garagedeuren bijvoorbeeld ook zonweringen en dakkappelen plaatsen. Voor hen is een garagedeur plaatsen dus geen corebusiness. Voor ons wel. Wij plaatsen duizend tot tweeduizend garagedeuren per jaar en hebben daardoor zoveel ervaring opgedaan, dat we voor elk obstakel wel een oplossing hebben”, vertelt de directeur van Mithre Garagedeuren.

Snelle levering

Omdat Mithre Garagedeuren zoveel garagepoorten plaatst, hebben ze ook een ruime voorraad. In hun hoofdmagazijn in Maastricht liggen gemiddeld drie- tot vierhonderd garagepoorten op voorraad. Tevens levert de leverancier, die gevestigd is in Duitsland, binnen vier tot acht weken. “Dat betekent dat we snel kunnen leveren. We hebben in Duitsland zoveel voorraad klaar staan, dat we elke drie weken een vrachtwagen laten rijden, zodat we onze voorraad kunnen aanvullen met wat we niet meer hebben. In vijfennegentig procent van de gevallen kunnen we binnen drie weken leveren en in tachtig procent van de aanvragen, leveren we binnen één tot twee weken. Een snelle levering is wat de klant wil en daarmee onderscheiden we ons.”

Werkwijze

Klanten kunnen via de website contact opnemen met Mithre Garagedeuren of rechtstreeks bellen. “We merken dat klanten vaak in de avonden of in het weekend het contactformulier invullen. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met ze op om een afspraak te maken en de thuissituatie te bekijken.” Door de ervaring die Mithre in de afgelopen twintig jaar heeft opgedaan, hebben ze voor elke situatie een oplossing. “We hebben bijvoorbeeld vaak genoeg te maken met een vloer die schuin afloopt, een zolderluik, een afvoerpijp die vanuit de keuken door de garage heenloopt of een meterkast die in de weg zit. We hebben overal ervaring mee en hebben daarvoor ook de juiste oplossingen paraat.”

Sectionall-garagedeuren

Mithre Garagedeuren werkt alleen met Sectionall-garagepoorten. Naast dat het systeem inbraakveilig is en goed geïsoleerd is, kent het systeem ook vele visuele mogelijkheden. Het Sectionall-systeem bestaat uit panelen die van verschillende materialen en/of kleuren gemaakt zijn. “We bieden de klant de mogelijkheid om te kiezen voor bijvoorbeeld de standaard panelen, de gepoedercoate stalen deuren, maar we bieden ook keramieken en hardhouten panelen in vele kleuren, waar we overigens vrij uniek in zijn. Daarnaast zijn er verschillende modellen mogelijk. Bijvoorbeeld met een inloopdeur of glazen panelen of vensters voor meer daglicht in de garage.”

Garage krijgt een andere functie

Mede door corona verandert de functie van de garage. “We hebben tegenwoordig een klein grondoppervlakte om op te leven en dan is de garage een duur stukje huis. Hierdoor gaan mensen hun garage meer bij het huis betrekken en krijgt de garage een andere functie dan alleen als opslagplaats te fungeren of voor het stallen van de auto. Mensen maken van dat stukje huis hun thuiskantoor of speelruimte voor de kinderen en daarom is een goed geïsoleerde garagedeur belangrijk. En daardoor zien we de vraag naar glazen panelen in de garagedeur toenemen, want die geven extra daglicht.” Op deze veranderende marktomstandigheden wil Mithre Garagedeuren zich in de toekomst meer gaan richten. “En dan is niet alleen het praktische gedeelte belangrijk, zoals een hoge isolatiewaarde, maar ook de afwerking en de vormgeving. Het oog wil ook wat.”