NovioMedic

NovioMedic immuunsysteem

NovioMedic is een Innovatief Medisch Centrum voor complementaire en functionele geneeskunde. De praktijk welke onder leiding van huisarts Rob Smits valt, is gevestigd in Eindhoven. Het centrum is gespecialiseerd in immuun functie-modellering en infuusgeneeskunde. NovioMedic werkt met evidence based practice protocollen uit binnen- en buitenland. De innovatieve Infuusprotocollen worden voornamelijk gebruikt in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten. Deze innovatieve infuusprotocollen worden toegepast in de reguliere medische praktijk, eveneens als in reguliere ziekenhuizen. NovioMedic volgt en bestudeerd innovatieve ontwikkelingen op mondiaal niveau en bekijkt of deze behandelmethoden in Nederland toegepast kunnen- en mogen worden.

Verder kijken dan de gebaande paden

NovioMedic is gespecialiseerd in het onderzoeken en verbeteren van verschillende ziektes. Dit gaat van ziektes met vage klachten tot concrete ziektes, zoals een burn-out, chronische vermoeidheid (CVS), voedingsintoleranties. Er wordt verder gekeken dan reguliere gezondheidszorg. Dit doet NovioMedic door onder andere gebruik te maken van innovatieve behandelmethodes op basis van nieuwe innovatieve behandelmethoden, natuurgeneeskunde, infuusgeneeskunde, voedings- en leefstijladvies. Rob Smits is de behandeld arts bij NovioMedic.

Complicaties binnen het immuunsysteem

Gezondheidsklachten hangen vaak samen of zijn een gevolg van complicaties binnen het immuunsysteem. Er kunnen klachten ontstaan door ouderdom of door een slechte leefstijl, zoals stress, ongezond eten en weinig bewegen. Dit kan als resultaat hebben dat het immuunsysteem niet goed functioneert. Ook kan het neuropsychologische klachten geven of het lichaam kan oxidatieve cellulaire stress ervaren. De behandelingen van NovioMedic zijn er daarom op gericht om de cellulaire energiehuishouding te herstellen, de neuro-endorfineregulatie te normaliseren en immuun functies te verbeteren en te versterken.

Immuuntherapie door middel van infuusgeneeskunde

De energiehuishouding, de neuro-endorfineregulatie en immuun functies verbeterd NovioMedic door onder meer gebruik te maken van immuuntherapie. Immuuntherapie is een behandeltraject waarbij de patiënt behandeld wordt met onder andere infusen waarin een mix van natuurlijk stoffen zit. Denk hierbij aan lichaamseigen stoffen zoals vitaminen, mineralen en fytocomponenten. Rob Smits: “Het voordeel van immuuntherapie ten opzichte van het slikken van voedingssupplementen is dat een vitaminepil een hele weg door het lichaam aflegt voordat het in de bloedbaan terechtkomt. Met infuusgeneeskunde wordt de precieze hoeveelheid vitaminen, mineralen en andere benodigde stoffen toegediend in de bloedbaan. Op deze manier worden lichaamseigen stoffen beter opgenomen. Hierdoor zijn de positieve effecten sneller te merken.”

De werkwijze van NovioMedic

Zodra een patiënt bij NovioMedic komt, wordt er na de intake een afspraak ingepland waar bloed afgenomen wordt voor een bloedtest. De screening in bloed is een snelle en efficiënte manier om beter inzicht te krijgen in onder andere de werking van het afweer- en immuunsysteem, het darmprofiel, microbioom, voedingsintolerantie, nutritionele, cardiometabole, inflamatoire, stress en hormonale balans in het lichaam. Natuurlijk worden er ook reguliere testen ingezet om tot de juiste diagnose te komen. De tests worden onderzocht in zowel reguliere, als gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland en aan Universiteiten. Met de testresultaten wordt de behandelmethode die bij de patiënt past samengesteld, een gepersonaliseerd behandeladvies.

Behandelplan

De behandelmethode en het behandelplan worden besproken met de patiënt, waarna er gestart kan worden met de behandeling. Tijdens het behandeltraject wordt de patiënt bijgestaan door Rob Smits; BIG geregistreerde arts en door BIG geregistreerde verpleegkundigen. Het gehele behandelplan staat onder streng toezicht en verantwoordelijkheid van NovioMedic.