Rituals

Rituals is een beautymerk dat verzorgingsproducten voor het lichaam en het huis biedt. Rituals richt zich met haar verzorgingsproducten op het luxe, maar betaalbare segment waarbij invloeden van de Aziatische cultuur en spiritualiteit worden gebruikt bij het opzetten van een nieuwe productlijn. Begin 2017 is Rituals benoemd tot snelst groeiend bedrijf van Nederland. Het concern heeft 500 winkels verdeeld over zesentwintig landen wereldwijd.

Producten

De producten van Rituals bestaan uit verzorgingsproducten voor het lichaam, zoals scrub, douchegel, shampoo en zonbescherming, producten voor het gezicht, zoals gezichtscrème voor mannen en vrouwen en make-up. Er zijn ook verschillende verzorgingsproducten voor het huis te krijgen, zoals geurstokjes en -kaarsen en interieurparfum. Maar Rituals heeft ook andere productinitiatieven, zoals thee, kleding, badkamertextiel en travel essentials. Alle producten behoren tot een bepaalde collectie, waarbij elke collectie is gebaseerd op een Oosterse filosofie.

Oprichting

Rituals werd opgericht in het jaar 2000 door Raymond Cloosterman. In 1998 is Raymond Cloosterman vice-president new business bij Unilever. Hij krijgt vanuit Unilever de opdracht om een nieuw merk op te bouwen. Hij maakt verschillende reizen naar onder andere Parijs, New York en Londen waar hij in contact komt met mensen die hem later helpen met de oprichting van Rituals. De plannen die Raymond Cloosterman creëert blijken voor Unilever op dat moment beperkt te realiseren. Maar Raymond Cloosterman denkt een succesvol plan in handen te hebben en neemt daarom in 2000 ontslag bij Unilever. Met twee vrienden werkt hij het Rituals-plan verder uit en openen zij de eerste winkel.

Het streven was om Rituals uit te bouwen tot een groot merk zonder een groot marketingbudget. Het beautymerk doorgaat een langzame start, maar na bijna vijf jaar kunnen ze een tweede vestiging openen. Vervolgens gaat het balletje rollen en worden er steeds meer winkels in Nederlandse steden geopend. Later wordt dit uitgebreid met België, Portugal en de Verenigde Staten. Hedendaags worden Rituals-producten ook verspreid en aangeboden in vliegtuigen, hotels en in de Rituals City Spa’s. De spa’s zijn een nieuw initiatief van Rituals. Hier kunnen mensen tot rust komen en verwend worden met de producten van Rituals. De Rituals City Spa’s zijn op dit moment alleen te vinden in Nederland; in Amsterdam, Almere en Heemstede. En in België; in Knokke.