Schaap en Citroen

Schaap en Citroen

Schaap en Citroen Juweliers is een juweliersbedrijf in hart en nieren. De expert op het gebied van juwelen en horloges heeft een optimale service alweer zo’n 130 jaar hoog in het vaandel staan. Kwaliteit, authenticiteit en vakmanschap staan aan de basis van het succes.

CEO Mark van Nieuwkerk, sinds tien jaar de algemeen leidinggevende van Schaap en Citroen Juweliers: ‘Kwaliteit staat bij ons op alle vlakken voorop. Allereerst hebben wij alleen de beste vakmensen in dienst. De expertise van onze medewerkers is ongeëvenaard hoog. En natuurlijk zijn ook onze horloges en juwelen het neusje van de zalm. De horlogecollecties bestaan louter uit Zwitserse topmerken en de juwelencollectie vindt zijn oorsprong in Italië.’ Ook aan de manier waarop het juweliershuis haar klanten benadert, is de hoge standaard af te lezen. ‘De speerpunten die wij hanteren om een zo volledig mogelijke klantervaring te creëren, noemen wij de 5 Star Treatment. Alles wat wij doen, stemmen we af op de klant. Zo hebben de juweliershuizen een metamorfose ondergaan, waardoor ze één uniforme, heldere uitstraling hebben.’

Secuur en nauwkeurig

Het aantal verkochte horloges is de afgelopen jaren zo groot, dat Schaap en Citroen dagelijks alles op alles moet zetten om de revisies en reparaties in goede banen te leiden. In het grote en geavanceerde reparatieatelier werken meer dan dertig collega’s en vier goudsmeden hard aan dit preventieve onderhoud. Mark van Nieuwkerk: ‘De snelheid opvoeren willen we niet, het is vakwerk, onze horlogemakers werken uiterst secuur en nauwkeurig.’

Nog meer dan horloges hebben sieraden een grote emotionele lading. ‘En hoewel de merkbeleving ook in dit segment groeit, is ze minder doorslaggevend dan binnen de horlogerie. Het overgrote deel van de sieraden van Schaap en Citroen kent dan ook een eigen signatuur. Ze komen uit Italië en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.’ Naast dit alles heeft het juweliershuis een grote pre-owned en vintagecollectie.

Sponsoring en goede doelen

Als enige in Nederland mag Schaap en Citroen Juweliers naast de horloges de sieraden van Piaget aanbieden. De merken Hublot, A. Lange & Söhne, en Roger Dubuis mag het juweliershuis zelfs exclusief voeren. En waar merken als Rolex en Breitling in alle juweliershuizen worden verkocht, wordt voor de overige kwaliteitsmerken op de website (www.schaapcitroen.nl) duidelijk aangegeven waar deze worden aangeboden.
Ook werkt Schaap en Citroen samen met een aantal landelijke partners, zoals Het Conservatorium hotel in Amsterdam, Porsche, LVMH, de kunstenaar Joseph Klibansky, Bentley, Pon, Kimman, Hästens, AMEX en Wajer Yachts. Ook sponsort het juweliershuis een aantal grote clubs uit de eredivisie, namelijk Ajax, Feyenoord, Sparta en AZ. En natuurlijk ontbreken de goede doelen en non-profitorganisaties niet. Zo sponsort Schaap en Citroen Juweliers onder meer de Dutch CAA Foundation, Dance4Life, Stichting DON en WereldOuders.