Stellar Group

Logo Stellar Group

De Stellar Group is een internationaal sportmanagementkantoor, gespecialiseerd in het managen en begeleiden van sporters, met een focus op voetballers.

Stellar Group Nederland

De Stellar Group Nederland is gevestigd in Amsterdam. Op de Nederlandse vestiging werken zes mensen die vanuit daar zo’n veertig – voornamelijk Nederlandse – voetballers begeleiden in binnen- en buitenland. De focus van de Stellar Group ligt voornamelijk op het voetbal, maar ook binnen de sporten cricket, atletiek, rugby en American football worden talloze atleten begeleid. Wanneer een sporter ervoor kiest om begeleid te worden door Stellar Group, dan krijgt hij een full service begeleiding. Dat wil zeggen dat zowel de sportieve, als de mentale als de zakelijke/juridische begeleiding, hetgeen onder andere bestaat uit bemiddeling bij het tot stand komen van contracten met clubs en sponsoren, worden verzorgd. Dat betekent dat er meerdere mensen tegelijk, gemiddeld tussen de drie en vijf personen, met verschillende expertises verantwoordelijk zijn voor de totale begeleiding van één speler.

Marktleider

De Stellar Group is in 1994 in Londen opgericht door Jonathan Barnett en David Manasseh. Zij begonnen met het managen van één sporter, maar al gauw breidde zich dat uit tot meerdere sporters. Vandaag de dag begeleidt de Stellar Group meer dan achthonderd sporters wereldwijd, met rond de honderd mensen die werkzaam zijn voor het bedrijf. Het sportmanagementbureau heeft inmiddels tien vestigingen, verdeeld over Engeland (twee vestigingen), Nederland, Spanje (twee vestigingen), IJsland, Duitsland, Portugal, Denemarken en de Verenigde Staten. Onlangs is De Stellar Group door het toonaangevende sportmagazine Forbes uitgeroepen tot het nummer één sportmanagementkantoor wereldwijd.

Goede reputatie

Sporters kunnen op twee manieren cliënt worden bij de Stellar Group. Het sportmanagementkantoor gaat zelf op zoek naar sporttalenten en benadert deze om hun sportcarrière voort te zetten onder begeleiding van de Stellar Group. Of het kantoor wordt benaderd door de sporter zelf. In de loop der jaren heeft de Stellar Group een dermate goede reputatie en track record opgebouwd, dat sporters veelal op eigen initiatief een gesprek met de Stellar Group aanvragen.

Kwaliteit

De status van nummer één sportmanagementkantoor heeft de Stellar Group bereikt door altijd kwaliteit te bieden. Het bedrijf kiest kwaliteit boven kwantiteit en gaat altijd voor de langetermijnrelatie met de sporter. De Stellar Group is trots op het marktaandeel dat ze nu in handen heeft en streeft ernaar dit marktaandeel vast te houden door zich verder te focussen op de kwaliteit van de dienstverlening en de kwaliteit van de sporters die worden bijgestaan. Dit wil het bedrijf bereiken door het bestaande netwerk te behouden en verder gebruik te maken van de bestaande relaties en de voortdurende prestaties die worden geleverd, zodat sporttalenten op de beste manier kunnen worden blijven bijgestaan in hun sportcarrière.