Ter Horst Groep

Ter Horst Groep

De Ter Horst Groep uit Varsseveld is een grote en innovatieve afvalverwerker. Zo zijn bijvoorbeeld gemeenten, overheden, bedrijven, horeca, verenigingen, instellingen en particulieren klant bij het bedrijf.

Ontzorgen

Het bedrijf ontzorgt zijn klanten op alles wat met afval en recycling te maken heeft. Bovendien is de kracht van Ter Horst Groep dat er een breed scala aan disciplines in huis is, die op een efficiënte en effectieve wijze worden gecombineerd. Daarnaast hebben ze klanten in heel Nederland, en in Duitsland, België, Frankrijk en Luxemburg.

Vijftig jaar ervaring

De Ter Horst Groep bestaat meer dan vijftig jaar. In 1965 is het bedrijf in Varsseveld in de Achterhoek begonnen met het inzamelen en verwerken van papier, ijzer en metalen. Er werken zo’n tweehonderd mensen bij het bedrijf. De afval-, papier- en ijzercontainers worden door heel Nederland geplaatst.

Nieuw hoofdkantoor van Ter Horst Groep

Het bedrijf beschikt over een wagenpark van bijna 100 voertuigen. Het wagenpark onderhouden ze in de eigen garage. Twee jaar geleden is het hoofdkantoor in Varsseveld volledig vernieuwd. Er wordt in Varsseveld gebouwd aan een nieuwe garage en een nieuw depot. In het voorjaar van 2021 wordt een nieuwe hal voor Ter Horst metaaltechniek opgeleverd.

Depots

Naast het depot in Varsseveld heeft de Ter Horst Groep depots in Goor en Veenendaal. Alle disciplines van het bedrijf komen samen in de depots, namelijk de inzameling van bedrijfsafval, papier en bouw- en sloopafval, en puin-, metaal- en kabelrecycling. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in België, Duitsland en Frankrijk.

Duurzaamheid

Duurzaamheid heeft de Ter Horst Groep hoog in het vaandel staan. Het advies aan klanten is dan ook om afval altijd goed te scheiden, dan kunnen ze de waardevolle stoffen eruit halen.

Sloop en sanering

Naast afvalverwerking en recycling verricht de Ter Horst Groep diensten als sloop- en saneringswerkzaamheden, speciaal transport, machineverhuizingen, metaalrecycling (koper, lood, zink, oud ijzer), de reiniging van straten, bedrijfsterreinen, pleinen, kolken en riolen. Ze verhuren ook telekranen.

Accu’s en batterijen

De Ter Horst Groep is marktleider in de Benelux in het inzamelen van loodaccu’s en tractiebatterijen. Deze zijn afkomstig uit de automotive, heftrucks en branches zoals zeevaart en liftonderhoud. Het overgrote deel van een loodaccu is recyclebaar. Bij de inzameling van loodaccu’s is professioneel inzamelen van groot belang.

Partners

Het afvoeren van olie en restproducten van bedrijven die bijvoorbeeld verf maken doet de Ter Horst Groep met geselecteerde partners. Dat is ook het geval bij het inzamelen en verwerken van swill afval (gekookte voedselresten van de horeca) en het vernietigen van archieven, waarbij speciale expertise benodigd is.

Metaal

De Ter Horst Groep zet stevig in op metaalbewerking. De metaaltechniek is een aparte discipline binnen de groep. Er zijn verschillende metaalbewerkingstechnieken in huis en ze voeren revisie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit. Er wordt tevens zogeheten voorzetapparatuur voor de heftruckbranche gemaakt: kleine en grote kiepbakken, kraanarmen, werk-, schep- en hoogwerkbakken.