TOP Orthodontie

TOP Orthodontie

TOP Orthodontie is een orthodontist gevestigd in Enschede en Haaksbergen die zich onderscheidt door gebruik te maken van de vele mogelijkheden van digitalisering.

Digitale wereld

TOP Orthodontie werkt met digitale behandelplannen. Wanneer een patiënt voor een intake komt, wordt er door middel van software voorspeld welk effect een beugel op het gebit kan hebben. Daarmee wordt het eindresultaat al zichtbaar voor de patiënt. Omdat het gehele behandelplan voorspelbaar wordt, is het niet nodig om vaak op controle te komen. Voor elke fase kan namelijk een aparte beugel gemaakt worden en deze kan de patiënt zelf omwisselen. Controle en ondersteuning vinden dan via WhatsApp of andere online communicatiekanalen plaats.

Onzichtbare beugels met 3D-printers

Omdat de behandeling digitaal kan worden uitgewerkt, kan op basis van het behandelplan een beugel ontwikkeld worden. Door middel van 3D-printers wordt er een plastic, transparante beugel geprint. Deze beugels zijn ook tandvriendelijker dan de doorsnee ijzeren beugels. Bovendien zijn transparante beugels ook ethisch verantwoord, omdat ze niet zichtbaar zijn in de mond. TOP Orthodontie is een van de grootste leveranciers van transparante beugels. Nu de transparante beugel in opkomst is en betaalbaar wordt, kiezen ook steeds meer volwassenen bewust voor een plastic beugel.

Efficiënte behandelmethodiek

Het streven van TOP Orthodontie is om een lichte en efficiënte behandelmethodiek aan te houden; maximaal effect realiseren met zo min mogelijk materiaal. Dus geen grote beugels met veel ijzer en draden, maar slim en modern materiaal, dat voor zowel de patiënt als de orthodontist plezieriger is. Dit is de nieuwste ontwikkeling binnen de orthodontie en TOP Orthodontie is hier ook leidend in. De praktijk krijgt regelmatig bezoek van orthodontisten uit verschillende landen, zoals Duitsland, Denemarken en Engeland. TOP Orthodontie is hierdoor een soort trainingsomgeving, orthodontisten kunnen komen kijken hoe het werkt en TOP Orthodontie geeft vervolgens een in-office-training.

Duurzaam ondernemen

Het duurzaam ondernemen zoals dat bij andere branches van toepassing is, is binnen de tandheelkunde nog niet echt doorgedrongen. Toch worden al wel de eerste stappen gemaakt: met de efficiënte behandelmethodiek wordt er getracht om met zo weinig mogelijk materiaal een maximaal resultaat te behalen, dit is behalve voor de patiënt en de orthodontist ook beter voor het milieu. Ook zijn ze bezig met het ontwikkelen van transparante beugels die biologisch afbreekbaar zijn.