Triumviri Mediation & Advies B.V.

Tjacco van de Velde

Tjacco van de Velde is oprichter en eigenaar van Triumviri Mediation & Advies. Triumviri Mediation & Advies B.V. is een adviesbureau dat gevestigd zit in Den Haag. Het bedrijf richt zich op zowel ondernemers als particulieren die juridische dienstverlening nodig hebben. Vaak is dit op het gebied van onroerend goed.

Meer dan twintig jaar ervaring

Tjacco van de Velde studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. Na zijn afstuderen startte zijn loopbaan en sindsdien heeft hij meer dan twintig jaar ervaring opgedaan. Ook begon hij aan het ondernemerschap, waar onder andere Triumviri Mediation & Advies uit voortkwam. In 2014 volgde Tjacco van de Velde de opleiding tot zakelijk mediator bij Schonewille & Schonewille, waarna hij mediation aan zijn werkzaamheden kon toevoegen. Als afgestudeerd jurist spreekt hij de taal van advocaten en notarissen. Dat is een meerwaarde in de vastgoedwereld, want met die kennis kan hij de juridische vaktermen vertalen en toelichten aan zijn klanten. Daarnaast weet hij de onvolkomenheden uit conceptovereenkomsten en koopaktes te filteren.

Verschillende diensten

De werkzaamheden die Tjacco van de Velde uitvoert vanuit Triumviri Mediation & Advies bestaan uit het geven van advies, mediation, het plegen van onderzoek en het opmaken van overeenkomsten. Ook begeleidt hij kleinere ontwikkelaars bij het opzetten van contractstukken wanneer het gaat om nieuwbouwprojecten of transformatieprojecten. Alle aangeboden diensten bevatten het juridische aspect. Het geven van advies kan overgaan in bemiddelen. Voorbeelden van werkzaamheden kunnen zijn: een burenruzie, alle zaken die te maken hebben met de Vereniging van Eigenaren, erfdienstbaarhedenonderzoek, due diligence (onderzoek voorafgaand aan de transactie), nalatenschappen en onroerend goed, geschillen in de uitleg van de koopovereenkomst, toelichting van het splitsingsreglement, een second opinion van de koopovereenkomst of het concept van de akte en het opstellen van de vaststellingsovereenkomst.

Goede communicatie is belangrijk

Wat Triumviri Mediation & Advies kenmerkt is de duidelijke en heldere communicatie. Tjacco van de Velde: “Goede communicatie is echt belangrijk. Ik merk vaak dat er slecht naar elkaar wordt geluisterd, vooral als er sprake is van een conflict. Je merkt dat de betrokken partijen geen oor meer hebben naar elkaars behoeften, waardoor de relatie of de samenwerking extreem wordt bemoeilijkt. Aan mij de taak om duidelijke vragen te stellen, de betrokken partijen allebei aan het woord te laten en alle wensen en behoeften van beide partijen goed in kaart te brengen, zodat er achteraf geen misverstanden meer kunnen ontstaan en de partijen er onderling met elkaar uitkomen, zonder dat daar een rechter aan te pas hoeft te komen.”