Triumviri Mediation & Advies B.V.

Tjacco van de Velde

Tjacco van de Velde is oprichter en eigenaar van Triumviri Mediation & Advies. Tjacco van de Velde heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van juridische dienstverlening, met een focus op onroerend goed. Triumviri Mediation & Advies B.V. is een adviesbureau dat gevestigd is in Den Haag. Het bedrijf richt zich op zowel ondernemers als particulieren die juridische dienstverlening nodig hebben.

Expertise in Onroerend Goed

Tjacco van de Velde studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. Na ervaring te hebben opgedaan bij verschillende bedrijven tijdens zijn loopbaan, begon hij aan het ondernemerschap, waar onder andere Triumviri Mediation & Advies uit voortkwam. In 2014 volgde Tjacco van de Velde de opleiding tot zakelijk mediator bij Schonewille & Schonewille. Hierna kon hij mediation aan zijn werkzaamheden toevoegen. Als afgestudeerd jurist spreekt hij de taal van advocaten en notarissen. Dat is een meerwaarde in de vastgoedwereld, want met die kennis kan hij de juridische vaktermen vertalen en toelichten aan zijn klanten. Daarnaast weet hij de onvolkomenheden uit conceptovereenkomsten en koopaktes te filteren.

Verschillende diensten

De werkzaamheden die Tjacco van de Velde levert vanuit Triumviri Mediation & Advies omvatten advies, mediation, onderzoek en het opstellen van overeenkomsten. Hij begeleidt ook ontwikkelaars bij het opzetten van contractstukken met betrekking tot nieuwbouw- of transformatieprojecten. Zijn werkzaamheden bestaan uit diverse juridische aspecten en zijn niet gelimiteerd tot:

  • Burenruzies.
  • Geschillen met betrekking tot Verenigingen van Eigenaars (VvE).
  • Erfdienstbaarhedenonderzoek.
  • Due diligence (onderzoek voorafgaand aan de transactie).
  • Nalatenschappen en onroerend goed.
  • Geschillen in de uitleg van koopovereenkomsten.
  • Toelichting van het splitsingsreglement.
  • Second opinions van koopovereenkomsten.
  • Opstellen van vaststellingsovereenkomsten.

Verenigingen van Eigenaars

Een specifiek aandachtspunt in Tjacco’s expertise is het begeleiden van appartementseigenaren in het zoeken naar de juiste verhouding tussen eigenaarschap, splitsingsreglement en Verenigingen van Eigenaars (VvE). Een centraal aspect van het appartementsrecht is het lidmaatschap van de VvE. Dit geeft niet alleen stemrecht in vergaderingen, maar benadrukt ook de verantwoordelijkheid om gezamenlijk het gebouw te onderhouden en het reglement na te leven. Tjacco wijst erop dat deze samenwerking essentieel is om een aangename en comfortabele woonomgeving te waarborgen.

Appartementseigenaars zijn verplicht servicekosten te betalen aan de VvE, die zowel dagelijkse kosten als reserveringen voor toekomstig onderhoud omvatten. Tjacco benadrukt het belang van een actieve VvE en het hebben van een reservefonds, dat niet alleen de levensduur van het gebouw verlengt, maar ook financiële voordelen kan opleveren bij het verkrijgen van hypotheken en verzekeringen.

De wet schrijft voor dat een VvE jaarlijks 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw reserveert of de reserveringen volgt zoals vastgesteld in een Meer Jaren Onderhoudsplan (MJOP). Inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel is verplicht, maar Tjacco waarschuwt dat oude akten van splitsing mogelijk niet aan deze eisen voldoen.

Tjacco van de Velde over goede communicatie

Wat Triumviri Mediation & Advies kenmerkt is de duidelijke en heldere communicatie. Tjacco van de Velde: “Op de VvE vergadering moet duidelijk worden gecommuniceerd. Is het doel helder en is er inzicht in de noodzaak dan kan het snel gaan.”