Lohuis Badkamers

Lohuis & Zn. is een familiebedrijf dat al meer dan vijfentwintig jaar bestaat. Vader G.H.J. Lohuis is de oprichter en heeft zijn bedrijf in 2010 overgedragen aan zijn twee zoons Ron en Luc Lohuis. Lohuis Badkamers is ontstaan als groothandel in sanitaire artikelen, later is Lohuis & Zn. zich gaan specialiseren in de verkoop, ontwerp en montage van badkamers, keukens en vloeren. Het bedrijf beschikt over een showroom van 1.100 m2 en is gevestigd in Enter.

Werkwijze

Lohuis keukensLohuis & Zn. heeft vijftien specialisten in dienst met hun eigen disciplines wat resulteert in een full-servicemodule op het gebied van het aanbieden, ontwerpen en plaatsen van verschillende producten zoals keukens, badkamers en tegels.

In samenwerking met Veldhof Installaties, een zusteronderneming van Lohuis & Zn., realiseert Lohuis & Zn. circa 250 keukens en badkamers per jaar. Veldhof Installaties vult Lohuis & Zn. goed aan, dit zorgt ervoor dat de gemiddelde doorlooptijd voor het installeren van een badkamer twee à drie weken is en voor keukens zelfs vier (werk)dagen. Door de jarenlange samenwerking is de afstemming tussen installatie en tegelzetwerkzaamheden erg goed, met als resultaat kortere doorlooptijden en de communicatielijnen richting de klant kunnen ook kort worden gehouden.

Aan de hand van een 3D-ontwerp wordt er een offerte op maat gemaakt die past bij de wensen van de klant. Daarnaast biedt de showroom de mogelijkheid om de nieuwste badkamers, keukens en tegels te ervaren.

Tegels zijn een belangrijk onderdeel van de keuken of de badkamer, omdat tegels zorgen voor de uitstraling van de keuken of de badkamer. Lohuis Badkamers biedt daarom in haar showroom een breed assortiment tegels aan die voldoen aan de laatste trends. Door de verschillende kleuren, patronen, formaten, structuren en designs zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zakelijke en particuliere klanten

Lohuis bussenLohuis Badkamers heeft zowel particulieren als zakelijke klanten, hierdoor kan Lohuis & Zn. voldoen aan de vraag van zowel kleine als grotere projecten. Enkele afgeronde grotere projecten zijn bijvoorbeeld: de renovatie van een appartementencomplex in Almelo met acht appartementen en drie commerciële ruimtes, de verbouwing van toiletruimtes voor verschillende vestigingen van een bouw gerelateerde groothandel en Lohuis Badkamers heeft al jarenlange ervaring met het renoveren en bouwen van sanitaire ruimtes in diverse horecazaken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Lohuis & Zn. is zich bewust van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit uit zich onder andere in het verkopen van producten met keurmerken, het scheiden van het afval in de daarvoor bestemde containers en de digitalisering van de correspondentie richting klanten. Daarnaast is Lohuis Badkamers sponsor van de Goededoelenbox (www.goededoelenbox.nl). De Goededoelenbox heeft een donatieprogramma, waarbij 60% van de winst wordt gedoneerd.