NXXT

NXXT

NXXT Rijscholen is een franchiseformule waar aangesloten rijinstructeurs gebruik van kunnen maken. Op dit moment zijn er 125 rijschoolhouders verspreid over heel Nederland.

Nieuwe rijden

NXXT Rijscholen kenmerken zich door een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Bovendien houden de rijinstructeurs zich naast het veilig deelnemen aan het verkeer, ook bezig met de nieuwste technologieën die een auto kan bezitten. Denk hierbij aan autonoom rijden of adaptive cruisecontrol. Oprichter en eigenaar Jan Catsburg is ervan overtuigd dat veilig rijden ook betekent dat je moet leren omgaan met de nieuwste snufjes die een auto kan bezitten, ondanks dat deze handelingen nog niet zijn opgenomen in het rijexamen. “Als leerlingen eenmaal hun rijbewijs hebben gehaald, is de kans groot dat die functies niet op hun eerste auto zitten, maar mochten ze ineens moeten rijden in een auto die dat wel heeft, dan weten ze wél hoe het werkt. En dat is wel zo veilig.” Daarnaast leren de leerlingen het ‘nieuwe rijden’ aan, dat is een zuinige manier van rijden door op tijd op te schakelen, goed te anticiperen en zo min mogelijk te remmen, maar gebruik te maken van de snelheid van de auto door goed vooruit te kijken. Deze manier van rijden zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk brandstof wordt gebruikt en dat betekent dat de uitstoot van CO2 zo laag mogelijk blijft.

Cursussen

Er zijn ook consumenten en bedrijven die bij NXXT aankloppen voor een cursus, soms omdat mensen willen leren hoe bepaalde functies tijdens het rijden werken, maar ook voor een opfriscursus. In de loop der jaren is er veel veranderd op het gebied van rijden, dat oudere mensen het soms niet hebben kunnen bijhouden. Jan Catsburg: “Het zijn vaak de kinderen van deze mensen die vragen of het mogelijk is dat hun vader of moeder een opfriscursus kunnen krijgen.” NXXT is een van de rijscholen die de meeste cursussen van Nederland doet. Hiervoor werken ze ook samen met bijvoorbeeld bejaardentehuizen, maar ook met andere ondernemingen voor het behalen van bijvoorbeeld een slipcursus of het rijbewijs BE.

Kwaliteit

Om de kwaliteit van NXXT te kunnen waarborgen, biedt NXXT altijd een gratis proefles aan. Op deze manier kan er kennis gemaakt worden met de instructeur en de werkwijze, zodat de leerling kan bepalen of deze hem aanspreekt. De auto’s zijn ook allemaal te herkennen aan de zwarte kleur met NXXT-bestickering; alleen NXXT-instructeurs mogen in deze auto’s rijden. Ook onderling hebben instructeurs contact met elkaar. En mochten ze vinden dat een collega zich niet aan de regels houdt, dan wordt dat gemeld. Die collega schaadt immers het NXXT-imago, dus het imago van alle NXXT-rijschoolhouders.