Spingaren

Spingaren

Restaurant en Proeflokaal Spingaren is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Hun specialiteit is charcuterie, zoals huisgemaakte pastrami, pancetta en droge worst van Iberico en charcuterie van groenten en vis.

Charcuterie

In september 2017 werd het restaurant geopend door Jan Burgmans en zijn compagnon, tevens chef-kok. Een jaar daarvoor kwamen ze op het idee om charcuterie te gaan maken. Aan de hand van recepten en workshops gingen ze zelf aan de slag. Na veel experimenteren en proeven, werd in het voorjaar van 2017 hun eigen Spingaren pastrami gelanceerd. Het bleek een succes en snel daarna werden er ook vlees- en groentecharcuterie op de markt gebracht. Omdat er vraag naar deze producten was, was het vanzelfsprekend een locatie te vinden waar deze producten gekocht en geproefd konden worden. Uiteindelijk opende Restaurant Spingaren in het najaar van 2017 haar deuren in het centrum van Amsterdam.

Huisgemaakt

Spingaren kenmerkt zich door alle charcuterie zelf te maken. Gasten kunnen hun eigen charcuterieplank samenstellen waarop verschillende vlees-, vis- en vegetarische hapjes gepresenteerd worden. Ook werken ze samen met boer Wouter om vers en mals vlees van Blonde d’Aquitaine aan te kunnen bieden. Er is ruime keuze uit nationale en internationale speciaalbiertjes of er kan gekozen worden voor een bijpassende wijn. Voor de liefhebbers zijn er verschillende soorten gin tonics en andere cocktails verkrijgbaar. Ook onderscheidt het restaurant zich door hun innovatief reserveringssysteem waarbij de gast zelf zijn korting kan kiezen: op drukkere dagen krijgt de klant lagere kortingen dan op rustigere dagen. Hiervoor heeft Spingaren zelfs een prijs gewonnen: de Horeca Innovation Award.

Ambitie

Na een jaar geopend te zijn, blijkt het restaurant een succes. Toeristen weten zelfs het restaurant al te vinden. Jan Burgmans wil zich dan ook met Spingaren blijven onderscheiden met huisgemaakte charcuterie. Zijn ambitie is om in de komende twee jaar drie tot vier keer zoveel gasten te ontvangen. Ook wil hij met het restaurant mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de kans bieden ervaring op te doen in de Horeca. Hiervoor is hij in overleg met een plaatsingsbedrijf van de gemeente.